Minnespåsarna

Spädminnespasebarnsfonden arbetar för att alla föräldrar ska få samma möjlighet till stöd och information när det fruktansvärda har inträffat. Därför finns minnespåsen. Det är en enkel vit tygpåse som innehåller informationsmaterial som kan underlätta för vården att ge föräldrar ett bra bemötande. Minnespåsarna innehåller också information och produkter som kan hjälpa föräldrar att samla minnen av sin alltför korta tid tillsammans med sitt barn.

Spädbarnsfonden jobbar för att det i framtiden ska finnas minnespåsar på alla sjukhus att dela ut till föräldrar som mist sitt barn.

Stöd vår insamling för att finansiera minnespåsar till nydrabbade föräldrar genom att sätta in en gåva på vårt 90-konto: 90 02 12- 2 märk gåvan minnespåsar. Det går även att swisha gåvor och märk den ”minnespåsar” till swishnr: 123 089 81 55.

Eller skänk en gåva till Minnespåsekampanjen som pågår här>>

 

Min-20nespåsens innehåll:
– Foldern ”Om att förlora ett barn”
– Foldern ”Om Spädbarnsfonden”
– Nalle
– Avtryckset för fot och hand, med hjälp av osynligt bläck.
– En checklista i kort form med flera ”Tänk på att” i syfte att samla minnen
– Minnes/scrapboken ”Om lilla mig”
– Spädbarnsfondens Magasin
– Folder från Försäkringskassan som riktar sig just till föräldrar som förlorat ett litet barn, med kontaktuppgifter till rätt instans.

Nu har vi även ett komplement till minnespåsarna, som kommer distribueras till sjukhusen och också kommer finnas nedladdningsbart på hemsidan. Det är vår folder ”Till dig som mist ditt barn” som är översatt till bla. engelska, sorani etc. 

Du kan även köpa Spädbarnsfondens tygpåse i vår webbutik. På så sätt visar du inte bara ditt stöd föreningen, utan varje tygpåse vi säljer bidrar till en och en halv minnespåse.

Kontakta oss

Skicka oss gärna ett e-mail så svarar vi så fort vi kan! Varma hälsningar Spädbarnsfonden

Not readable? Change text.
0

Start typing and press Enter to search