fbpx

Föda utan rädsla – heldagsutbildning för gravida och dess partner

 In Dalarna

Stefansgården, Falun – Lördag 10 november 2018

Kursledare: Marie-Christin Malm, leg. barnmorska samt med. dr. och Åsa Nyström, leg. barnmorska

Föda utan rädsla” är en metod som baseras på kunskap om kroppen och vilka faktorer som gör att man arbetar med eller emot kroppen under förlossningsarbetet. Barnmorskorna Mari-Cristin Malm och Åsa Nyström har genomfört en utbildning till instruktör i metoden och vill erbjuda en kostnadsfri heldagskurs lördag den 10 november.

Fyra gravida kvinnor som är medlemmar i Spädbarnsfonden Dalarna erbjuds en kostnadsfri kursdag tillsammans med en stödperson. Metoden lägger stor vikt vid stödet och stödpersonen deltar aktivt under kursdagen och får konkreta tips och råd vad man kan göra för att hjälpa kvinnan som föder.

Instruktörerna förmedlar grundläggande teoretisk kunskap varför stress och rädsla kan påverka förlossningsarbetet negativt. Därefter övas fyra enkla konkreta verktyg. Dessa bygger på enkla fysiologiska principer som paret använder för att hantera förlossningens värkar; andning, avspänning, rösten och tankens kraft. Målet är att i varje värk leda kroppen mot trygghet och lugn och bort från rädsla och stress.

Anmälan sker på sms till Ida tel 076 2108582, eller på mail till dalarna@spadbarnsfonden.se

Recent Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett e-mail så svarar vi så fort vi kan! Varma hälsningar Spädbarnsfonden

Not readable? Change text.
0