fbpx

Fin familjeträff i Växjö

 In Kronoberg, Startsidan

Spädbarnsfondens distrikt i Kronoberg anordnade en familjeträff den gångna helgen. Här berättar distriktsamordnare Johanna Åberg om den lyckade och uppskattade kvällen.

”I lördags kväll bjöd Spädbarnsfonden Kronoberg in till familjeträff på Ryttmästaregården i Växjö. Totalt samlades 10 familjer, 18 vuxna och 19 barn från ett par månader upp till vuxna barn. Kvällen bjöd på värme i dubbel bemärkelse, strålande sol och värmen mellan deltagarna. Vi hade också äran att få ha två mormödrar på plats, vilket var oerhört fint att få se dem hitta varandra i sorgen.

Kvällen inleddes med att deltagarna presenterade sig och berättade lite kort om barnet de förlorat. Därefter blev det tipspromenad för både stora och små och kvällen avslutades med en gemensam middag.

Vi hade med oss pyssel så att alla familjer fick göra varsin lykta som vi senare på kvällen tände tillsammans. Vinnarna i tipspromenaden korades och fina priser delades ut.

Vid 21-tiden avslutade vi kvällen med en minnesstund i skogen efter en magiskt röd solnedgång. Alla familjer fick hänga upp och tända sina lyktor. Jag och Johanna Sjöberg som är stödperson läste upp namnen på de barnen som saknades och min mamma, Nilas mormor, läste dikten ”Kärleksband” skriven av ”Mickes mamma”.

Det blev en väldigt fin kväll med mycket känslor som det ju blir av att mötas i sorgen”.

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: