fbpx

18-åriga Tuva tillverkar nallar som väger lika mycket som ditt saknade barn

 In Startsidan

18-åriga Tuva Bjelke förlorade sin lillebror Love vilket flera år senare resulterade i en affärsidé. Nu tillverkar hon nallebjörnar där hon skänker delar av vinsten till Spädbarnsfonden.

2011 förlorade Tuva Bjelkes mamma Anna-Lena sonen Love. Det var i vecka 37 som hon märkte att hon inte känt några sparkar och Tuva, som då var åtta år, fick veta att hennes lillebror var död.

– Det jag kommer ihåg är att jag direkt började fundera på varför? Hur? Varför och hur kan ett barn bara dö? Det man senare grubblat på är vad för individ Love hade kunnat vara? Vad hade han haft för personlighet?, säger Tuva.

Mamma Anna-Lena fick redan vid Loves död en idé om att tillverka en nallebjörn som vägde lika mycket som honom men det stannade vid tanken. Det var först flera år senare, när Anna-Lena pitchade sin idé för Tuva som tanken blev verklighet. Tillsammans med kompisarna John och Matilda har nu Tuva dragit igång verksamheten Diniel UF där försäljningen av nallebjörnarna sker genom företagets Instagram.

– Vi syr björnarna för hand och stoppar dem, sen broderar vi ögon och mun. Det finns tre olika färger på tygen som är i mjukt, men tålig, sammet. Sen kan man välja olika typer på ansikten till björnen, berättar Tuva.

Och så kan man välja att nallebjörnen ska väga lika mycket som barnet man har förlorat. Nallebjörnarna kostar 450 kronor plus frakt som så klart varierar beroende på björnens vikt. Och 20 kronor per björn skänker Tuva och hennes kompisar till Spädbarnsfonden.

– Det här är så nära för oss och mamma har alltid sagt att om man har ett pris så man tjänar på det så hade hon skänk överskottet till Spädbarnsfonden. Så det var ett självklart val för oss, säger Tuva.

För några veckor sedan öppnade Diniel UF upp försäljningen och de har redan skickat ut sina första beställningar.

Här hittar ni Diniel UF på Instagram och kan kika och beställa nallebjörnarna.

Tuva Bjelke. Bild: Privat

Fakta:

Tuva Bjelke

Ålder: 18 år

Bor: I Malmbäck

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: