fbpx

Akvarellporträtt av saknade barn

 In Startsidan

Spädbarnsfonden har inlett ett samarbete med konstnären Maria Dagh som målar vackra akvarellporträtt av saknade barn.

Marias vän Sara och hennes man förlorade 2017 dottern Saga i vecka 37. I våras hände det ofattbara igen, då Marias bror Johan och fästmö Madeleine förlorade sonen Leo i vecka 39.

Maria bor sedan 2019 i Saskatoon i Kanada, där hennes man är uppväxt. När Leo dog kände hon att det var långt till Sverige; hon kunde inte finnas där för sin bror och hans familj.

-De skickade bilder på Leo och han var så himla fin. Jag ville göra något fint för dem, skapa ett fint minne av Leo och eftersom jag uttrycker mina känslor på papper målade jag ett porträtt i akvarell från ett av fotona jag fått. Det blev väldigt uppskattat och en fin bild av Leo. Det ser ut som han sover, berättar Maria.

Maria målade även ett porträtt av Saga och efter att ha läst boken ”Ett litet barn dör- ett ögonblicks skillnad” (Ingela Bendt) tänkte hon att det kanske kan finnas fler föräldrar som vill ha ett porträtt av saknade barn.

Hon kontaktade Spädbarnsfonden och nu har vi inlett ett samarbete. Information om hur du beställer finns i vår gåvoshop. För varje målat porträtt skänker Maria 350 kronor till Spädbarnsfondens forskningsfond.

-Jag hoppas många uppskattar mina porträtt. Det känns bra att kunna hjälpa till med ett fint minne, att göra något för någon annan, samtidigt som det känns viktigt för mig att kunna stödja forskningen, avslutar Maria.

Om Maria Dagh: Maria har målat sedan barnsben och hon är utbildad inom olika kreativa branscher. Hon har bott i Australien i 12 år där hon har studerat grafisk design vid universitetet UTS i Sydney och hon har jobbat som art director för reklambyråer under åtta år. Sedan flytten till Kanada för cirka två år sedan, där hon nu bor med man och dotter på två år, driver hon sitt eget företag inom illustration. Hon målar porträtt, växter och djur i akvarell.

Läs mer om Maria och om hur du beställer ett porträtt

Läs mer om Studio M Illustration

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: