fbpx

Anki Palm släpper bok om sina döda tvillingar: Jag överlevde genom att skriva

 In Startsidan

Nu har Anki Palms bok ”Bomullssystrar”, som handlar om hennes tvillingar Thea och Tove som dog under graviditeten, släppts. Boken finns att köpa i Spädbarnsfondens webbshop.

 

Boken har legat på lur hos Anki Palm ända sedan den dagen Thea och Tove dog. De dog i livmodern när Anki var i vecka 27 och sorgen etsade sig fast.

–  Sorgen går inte över men det gäller att hitta sätt att ta sig vidare. Jag överlevde genom att skriva. Jag började först skriva på en bok om begränsningarnas möjligheter men den blev så splittrad, det var bara mina döttrars historia som ville ut, säger Anki Palm.

Efter tag började hon skriva på nytt och kände under processens gång att det blev riktigt bra. Röda tråden i ”Bomullssystrar” är sorgeprocessen och Thea och Tove.

–  Ju mer jag skrev desto mer kände jag att detta kan andra få glädje och nytta av. Sen hittade jag en illustratör som jag haft ett fantastiskt samarbete med. Hon illustrerade och visualiserade Thea och Tove till liv och jag skrev dem till liv. Det har varit roligt och fruktbart, berättar Anki.

I boken får läsaren följa med i sorgeprocessen, genom Tove och Theas barndom, tonår och som unga vuxna kvinnor. När boken slutar är tjejerna 24 år. Anki beskriver boken som en roman som ändå är väldigt personlig och sann till stora delar.

–  Jag har ju aldrig träffat tjejerna i livet men under processen med boken så kände jag att jag mådde bättre och bättre. Jag skapade en historia om vad som skulle kunna ha hänt och det blev en metod att ta sig vidare. Jag hoppas att boken ger mycket igenkänning, säger hon.

”Bomullssystrar” finns att köpa här!

Fakta: Anki Palm

Ålder: Snart 60 år

Bor: Uppsala

Yrke: Optiker, egen företagare och författare

 

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: