fbpx

Att springa från Karlstad till Uddevalla- så här gick det

 In Startsidan

Patrik Jarnstam från Karlstad bestämde sig för att springa de 25 milen till Spädbarnsfondens familjehelg i Uddevalla. Syftet med loppet var att samla in pengar till forskning om spädbarnsdöd, till minne av dottern Nova.

Hur känns det?

-Det känns bra! Innan loppet var jag lite orolig för skador, men nu är jag bara lite trött i musklerna så allt har gått bra och jag har återhämtat mig snabbt.

Berätta om loppet och etapperna!

– Etapperna har varit från 38 km till 46 km och totalt blev det 25 mil istället för 22, när dag tre fick en annan sträckning. Jag blev kontaktad av en person som driver caféet i Sillerud. Han kände till två nyligen drabbade familjer som behövde någon att prata med. Jag ändrade sträckan och framme i Sillerud träffade jag en av familjerna och en anhörig till den andra familjen. Det var fint att få prata med dem. På caféet i Sillerud hade de ordnat ett musikcafé och jag fick berätta om loppet och varför jag sprang.

Vad tänker du på medan du springer?

-Jag lyssnar på olika poddar och liknande. Jag har också mentala nycklar där jag bryter ner loppet i olika delar, istället för att se helheten. Det är annars väldigt meditativt att springa, det ger tid till att reflektera över livet och det hjälper även mig att bearbeta min sorg.

Berätta om målgången på Hafsten resort

-Det var superhäftigt och rörande att se alla stå och vänta och heja på mig. Jag blev väldigt glad och rörd och det var kul att så många barn och vuxna sprang den sista biten med mig i mål.

Blev allt som du trott?

-Jag hade inte vågat tro att det skulle bli så stort. Förutom att lokal media i Karlstad uppmärksammade mig blev jag också intervjuad av P4 Väst och av riksnyheterna på TV4.

Det är många på jobbet som har sett inslagen. Nu känns det lättare att prata om vad jag och Jenny har gått igenom, nu vet fler.

Under resans gång har jag också fått kontakt med många människor som har berättat sina historier, att de eller anhöriga också har förlorat barn. Det kunde komma på mess eller att folk kom fram och pratade. De historierna har sporrat och motiverat mig att fortsätta. Det har bevisat för mig att det jag gjort är viktigt.

Hur mycket har du samlat in?

-Just nu är insamlingen uppe i 35 000 kronor, vilket är helt fantastiskt!

Vad ska pengarna gå till?

-Jag vill att de ska gå till någon form av forskning. Varför dör barn i magen? Vad kan göras för att det inte ska hända igen?

Kan du tänka dig att springa igen?

-Jag har inte tänkt så långt, men det är inte omöjligt! Vi får se om någon annan kanske tar vid, eller om det kommer upp nya idéer!

Här kan du hitta länkar till de olika intervjuerna Patrik och Jenny har gjort i samband med loppet.

Följ Patrik på YouTube

Ge ett bidrag

Eller swisha till Spädbarnsfonden: 900 21 22

Patrik springer i mål

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: