fbpx

Barnfotografen Julia Staf vill vara med och göra skillnad

 In Startsidan

Julia Staf har jobbat som barnfotograf i tio år. När flera i hennes närhet förlorade barn kände hon att hon ville vara med i kampen för att minska spädbarnsdödligheten. Hon har därför tagit fram en fin poster som hon säljer, där hon skänker all vinst till Spädbarnsfonden.

I tio år har Julia Staf jobbat som barn- och familjefotograf i Tidaholm. Hon berättar att hon brinner för att hjälpa och dra sitt strå till stacken. Tidigare hade hon ett fotoprojekt som hette Projekt Minea där hon uppmärksammade barn med särskilda behov. Nu vill hon stötta Spädbarnsfonden och vara med i kampen för att minska spädbarnsdödligheten.

– Jag vill göra det jag kan genom mitt yrke. Och när en person, eller faktiskt flera i min närhet, förlorade barn kände jag att jag ville vara med och göra skillnad. Dels genom att uppmärksamma Spädbarnsfonden men också bidra med stöd, säger Julia Staf.

Hon har tagit fram en poster, en bild på två händer som håller i ett hjärta med änglavingar, som fått namnet ”Du var vår dröm”. Genom sin hemsida säljer Julia dessa i tre olika storlekar och all vinst går till Spädbarnsfonden.

– Det är 10-15 procent per poster som går direkt till Spädbarnsfonden. Jag är väldigt nöjd med postern, den blev väldigt stark och berör. Jag hoppas andra kommer tycka det också, säger hon.

Julia Staf fick sitt första barn Olle för nio månader sedan men saker som hänt i hennes närhet gjorde att hon inte tog varken graviditet eller barn för givet.

– När saker händer i ens närhet så blir man mer medveten om vad som kan hända. Man tar verkligen inget för givet. Kan jag göra något så vill jag göra det. Ingen ska behöva vara med om att begrava sitt barn.

Här kan du beställa postern.

 

Fakta: Julia Staf

Ålder: 26 år

Bor: Tidaholm

Familj: Man, sonen Olle nio månader och två hundar.

Yrke: Fotograf

 

Av Anneli Wikström

Recent Posts
0
Martin Larsson och dottern Iris
%d bloggare gillar detta: