fbpx

Bröllopstårta genererade insamling

 In Startsidan

Josefin Lidbom (tidigare Thörnblom) startade en insamling inför sitt och sambon Viktors bröllop i slutet av mars. De insamlade pengarna har de skänkt till Spädbarnsfonden till minne av sonen Gabriel som dog i Josefins mage.

Berätta om Gabriel

-Vi förlorade Gabriel den 30 september förra året. Han var ett väldigt efterlängtat syskon till vår dotter Lova, men han dog i min mage i vecka 36. Han var en livlig kille som ofta höll mig vaken på nätterna. Vi har inte fått svar på varför han dog, de har inte kunnat hitta några fel. På ultraljudet några dagar innan han dog såg allt bra ut.

Berätta om insamlingen

-När jag och Victor efter nyår tittade på gravsten åt Gabriel så kände jag verkligen att jag ville ha samma efternamn som Gabriel och vår dotter, som båda fått Victors efternamn. De blev så viktigt för mig att vi fyra ska höra ihop. Därför blev det lite bråttom med bröllopet som var den 23 mars. Det var när jag skulle beställa vår bröllopstårta av Veronica Aster och berättade varför det blivit så bråttom med bröllopet, som vi båda kom på idén att tillsammans starta insamlingen. Jag och Viktor stod för materialet till tårtan. Veronica gjorde den utan att ta betalt och de insamlade pengarna har vi skänkt till Spädbarnsfonden. Jag ville så gärna kunna involvera Gabriel i vårt bröllop, eftersom han inte kunde delta på samma sätt som hans storasyster. Det kändes fint att kunna göra det med vår bröllopstårta.

Hur gick insamlingen?

-Över förväntan. Jag har 12 000 följare på Instagram och bad dem skänka pengar till insamlingen i Gabriels namn. Insamlingen slutade på 62 000 kronor! Det känns så bra att kunna göra något gott.

Vad har du för förhoppning med insamlingen?

-Jag vill bidra till forskningen om spädbarnsdöd och jag vill bidra till att medvetandegöra att spädbarn faktiskt kan dö och att det kan hända så sent i graviditeten. Det var inget jag visste innan Gabriel dog. Jag vill också hjälpa andra änglamammor; att vi kan prata om våra döda barn. De är våra barn, även fast de inte finns. Det är svårt för omgivningen att förstå det, men det behöver vi ändra på.

-Jag är väldigt glad över att insamlingen har gett så mycket och jag vill även att andra som inte har förlorat ett barn ska förstå hur mycket Spädbarnsfonden betyder för oss som drabbas.

Spädbarnsfonden sänder ett stort grattis till giftemålet och ett varmt tack för de insamlade pengarna!

Josefin, Victor och bröllopstårtan

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: