fbpx

Chrissy Teigen: ”Jag ber er, snälla, prata om eran sorg”

 In Startsidan

Chrissy Teigen har i ett långt inlägg på Instagram förklarat varför hon valde att berätta öppet om sin sorg efter att ha förlorat sin son. Hon uppmanar även andra att börja prata mer om sin sorg. ”Jag visste att jag behövde dela med mig av min historia”.

Det har gått en dryg månad sedan som Chrissy Teigen och John Legend förlorade sin son Jack. Chrissy delade med sig av bilder från förlossningen som tydligt visade den stora sorg som paret drabbats av. Nu berättar Chrissy hur hon tänkte när hon la ut bilderna till allmän beskådan.

– Jag bad min mamma och John att ta bilder hur obekväm situationen än var. Jag förklarade för en väldigt tveksam John att jag behövde dem, och skulle inte ens behöva förklara varför. Han skulle bara ta bilderna. Han hatade det. Det syntes tydligt. Han förstod inte syftet just då men jag visste att jag behövde komma ihåg detta för alltid, på samma sätt som ögonblicket då vi kysstes efter att ha gift oss, på samma sätt som då vi grät glädjetårar efter att ha fått Luna och Miles. Och jag visste att jag behövde dela med mig av min historia, skriver hon.

Reaktionerna på bilderna lät inte vänta på sig. Många hyllade Chrissy för hennes öppenhet och tackade henne. Många skrev att hon var en förebild och hon fick andra att börja prata om sin egen sorg. Men det fanns också många som tyckte att Teigen gick för långt och att hon visade för mycket som var privat. Detta kommenterar Chrissy Teigen också i sitt inlägg.

– Jag kan inte ens förklara hur lite jag bryr mig om att ni hatade bilderna eller hur lite jag bryr mig om att ni själva aldrig skulle ha delat dem. Jag har varit med om detta, jag valde att dela dem, och det allra viktigaste – de här bilderna är till för de som varit med om samma sak och för de som undrar hur en sån här situation är. De här bilderna är bara till för de som behöver dem. Vad ni andra tycker har ingen betydelse för mig.

Chrissy berättar vidare om hur tiden efteråt har varit tack vare att hon var så öppen med sin sorg. Hur främmande människor kommit fram och sagt fina ord till henne, lämnat små lappar med uppmuntran eller hur kassörskan i affären smög med en bukett blommor som tröst när hon handlade. Och hon berättar hur alla dessa främlingar på olika sätt talat om att livet går vidare istället för att säga saker som att ”det var Guds mening” eller ”ni kan få fler barn”.

– Det värsta är att det finns så många kvinnor där ute som inte får möta den här typen av uppmuntran från andra. Så jag ber er, snälla, prata om eran sorg och ni som lyssnar, var snälla mot de som öppnar sitt hjärta.

 

Av Anneli Wikström

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: