fbpx

”Den här låten ska få människor att känna sig mindre ensamma.”

 In Startsidan

Stafen Englin och hans fru Mia förlorade sonen Peanut i magen i vecka 38. Stafen, som spelar i hårdrocksband, skrev av sig sorgen i en text som nu resulterat i låten ”Peanut”. 

Stafen Englin och hans fru Mia flyttade till Tierp 2013 och väntade då sitt första gemensamma barn som skulle födas i januari 2014. Mia var lite orolig under graviditeten och för att minska oron hade de en doppler hemma för att kunna lyssna på hjärtljuden. Men så en kväll så var det svårt att hitta hjärtslag på bebisen i magen och följande morgon hittade hon inget alls.

Stafen och Mia fick åka till Akademiska sjukhuset i Uppsala där man kunde bekräfta det som Mia upptäckt, den lilles hjärta slog inte längre. Då var Mia i vecka 38.

– Mia fick tabletter för att sätta igång förlossningen och den 27 januari föddes Peanut. Anledningen till att han fick heta Peanut är för att under ett ultraljud vi gjorde så såg han ut som en liten jordnöt. Så på graven så står det Peanut, berättar Stafen.

Tiden efter Peanuts död beskriver Stafen som tuff och han säger att livet pausades. Stafen gick in väggen och hjärnan var överbelastad.

– Jag skrev av mig i text. I början var det sju verser text och jag frågade några musikervänner om de kunde göra musik till men alla tyckte att ämnet var för tungt.

Texten fick ligga i en låda tills Stafen började spela med hårdrocksbandet Signs of truth och Stafen frågade sångaren Patrik om han ville ta sig an låten. Sommaren 2020 fick Stafen höra låten ”Peanut” för första gången och nu släpper gruppen den som singel den 28 januari. Videon spelades in i Natanaelkyrkan i Tierp där Peanut ligger begravd.

– Den här låten är så viktig för oss och jag vill att de som hör den och ser videon ska slippa känna att de är ensamma. Fast våra vänner och släktingar ville väl när vi förlorade Peanut så kände vi oss väldigt ensamma i sorgen. Därför vill vi att man ska kunna söka stöd och inte längre vara ensam när man sett videon, säger Stafen.

Spädbarnsfondens logga och information var man hittar stöd kommer att finnas i videons eftertexter.

Här kan du lyssna på ”Peanut”.

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: