fbpx

Du är inte ensam – Här är sex kända pappor som förlorat barn

 In Startsidan

På söndag är det fars dag och det finns många pappor som sörjer de barn som inte längre finns hos dem. Det kan vara skönt att veta att ni inte är ensamma. Här är sex kända pappor som förlorat sina barn och vad de sagt om sin sorg.

Gary Barlow

Artisten Gary Barlow från Take that och hans fru Dawn fick dottern Poppy 2012 men hon föddes död. I sin biografi ”A better me” har Gary skrivit om sin sorg.

”Poppy Barlow föddes på kvällen den 4 augusti, strax innan nio. När hon föddes var det som att rummet lyste upp. Det var fantastiskt och vackert, vi turades om att hålla i henne och gosa med henne och vi tog bilder. Det var en av de bästa timmarna i mitt liv samtidigt som vi var mitt i den värsta stunden i livet. Det var en väldigt kraftfull upplevelse.”

Erik Karlsson

Hockeyspelaren Erik Karlsson och hans fru Melinda skulle få en son i maj 2018 men i mars, två månader innan födseln, förlorade de honom.

– Vi känner oss väldigt lyckligt lottade över att vara Axels föräldrar. Vi kommer att få hålla honom igen en dag under annorlunda förhållanden. Den glädje han gav oss kommer alltid att vara med oss, skrev Erik på sin Twitter kort efteråt.

John Legend

Sångaren John Legend och hans fru Chrissy Teigen förlorade sin son Jack i början av oktober i år. Chrissy har delat med sig till omvärlden med bilder och texter och tillsammans skrev hon och John en hälsning på sociala medier.

”Vi är chockade och känner sån smärta som du inte tror att du själv ska få uppleva, en känsla vi aldrig upplevt tidigare.”

Keanu Reeves

Skådespelaren Keanu Reeves och hans flickvän Jennifer Syme väntade barn tillsammans 1999 men flickan, Ava, föddes död en månad innan utsatt datum. Två år senare dör även Jennifer i en tragisk bilolycka.

– Jag saknar att vara en del av deras liv och att de är en del av mitt liv. Jag funderar mycket hur livet hade varit om de hade varit här, vad vi hade gjort. Jag saknar allt det som inte kommer hända, har Reeves sagt till tidningen Parade om sin förlust.

Joe Biden

Demokraternas kandidat i presidentvalet i USA har fått känna på stora förluster i sitt liv. Hans första fru Neilia och hans ettåriga dotter Amy dog i en bilolycka 1972. I bilen fanns också Joes två söner som klarade sig med mindre skador men med livet i behåll.

I sin bok ”Promise to keep” skriver Biden om sin sorg.

”Jag visste inte att jag var kapabel att känna sån ilska. Jag kände att Gud skämtade med mig”.

Gordon Ramsey

Kocken Gordon Ramsey och hans fru Tana förlorade ett barn lite mer än fem månader in i graviditeten 2016. Gordon berättade i Daily mail att sorgen fört honom och frun närmare varandra.

– Vi var helt förtvivlade men jag tror vi är igenom det värsta nu. Det kan hända när som helst, vem som helst. Det har dock fört oss närmare varandra.

Att få dela andras berättelser är viktigt, att få känna sig mindre ensam, att tillsammans bryta tabun. Pappor sörjer sina barn lika mycket, alla sörjer på olika sätt. Stöd en pappa som saknar genom att skicka en omtänksam hälsning här.

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: