fbpx

Efter succén med skolprojektet skänker de del av vinst till Spädbarnsfonden

 In Startsidan

Amelie Jarlsson och två klasskamrater fick i skoluppgift att få en hundralapp att växa. Tjejerna började tillverka pärlarmband och på sex veckor sålde de hela 84 stycken. Nu skänker de halva vinsten till Spädbarnsfonden.

Amelie Jarlsson, 18, går andra året på Handels- och administratörprogrammet på Hässleholms tekniska skola. När hon och klasskamraterna Elin Forsberg, 18, och Fanny Emdunger, 18, fick i skoluppgift att få en hundralapp att växa slog de sina kloka huvuden ihop.

– Vi bestämde oss att göra något som är trendigt just nu, nämligen pärlarmband. Vi la ut bilder på Instagram och började ta emot beställningar. Efter sex veckor hade vi 85 beställningar och hade sålt för 4594 kronor, berättar Amelie.

Amelie, Elin och Fanny. Bild: Privat.

Hälften av vinsten bestämde tjejerna skulle skänkas till en organisation och då valde de Spädbarnsfonden.

– Det är en organisation som behöver lyftas fram. Jag har en släkting som förlorade sitt barn i plötslig spädbarnsdöd och vi kände att det är en organisation som behöver synas mer. Så då ville vi göra vårt för att bidra till det, säger Amelie.

Skolprojektet är nu avslutat med Amelie, Elin och Fanny kommer fortsätta tillverka och sälja pärlhalsband och de kommer fortsatt att skänka hälften av vinsten till Spädbarnsfonden.

Bild: Privat

Tjejernas armband finns att beställa här.

Här finns fler fina engagemang!

 

Av Anneli Wikström

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: