fbpx

Filmer med spädbarnsdöd i fokus

 In Startsidan

Förra veckan släpptes filmen ”A piece of a woman” på Netflix. Det är en omtalad film som handlar om paret Martha och Sean som väntar sitt första barn. Men dottern dör strax efter födseln och parets liv tar en brutal vändning. Filmen är en av få som har spädbarnsdöd i fokus. Här är ytterligare tips på filmer som lyfter spädbarnsdöd och värda att kolla in.

”Efter Inez” (2017)

En långfilmsdokumentär där man får följa Denize och Filip som förlorar dottern Inez. En känslomässig film om sorg och saknad men också om kärlek. Och hur man går vidare när det ofattbara händer.

”Efter Inez” finns att se på TriArt.

”Return to zero” (2014)

”Return to zero” bygger på en sann historia om ett par som förbereder sig för att få sitt första barn. Men bara veckor innan barnets födsel upptäcks att barnet har dött i magen och han föds död. Sorgen och saknaden sliter på parets relation och när det till slut inte finns något kvar av relationen får de veta något som förändrar allt.

”Still born” (2014)

En animerad kortfilm av Åsa Sandzén om en mamma som försöker förstå vad som hände när hennes barn dog i magen. Hon berättar om saknaden, smärtan och maktlösheten och pratar om en erfarenhet som är tabu.

Finns att streama på Folkets bio.

 

Av Anneli Wikström

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: