fbpx

Gå med i festtåget den 6 juni!

 In Startsidan

Visst vill du och din familj, släkt och vänner gå med i festtåget när Spädbarnsfonden tar emot en fana av kungen på Nationaldagen den 6 juni på Skansen! Väldigt kul tycker vi, och ser det som ett bra tillfälle att synas. Ju fler vi är som deltar ju mer syns vi och våra saknade barn! Ta på dig en vit överdel, vi bär vitt för alla saknade barn.

Firandet börjar med att Stiftelsen Sveriges Nationaldag arrangerar ett festtåg med fanor och musik. Tåget går från Kungsträdgården till Skansen. Vi är välkomna att gå med i det tåget, vilket vi ju naturligtvis vill!

Det är samling klockan 16.00-16.25 i Kungsträdgården, vid Karl XII-statyn. Tåget startar kl.16.30 och det tar 45 minuter att gå till Skansen.

När festtåget kommer till Skansen kommer fyra personer från styrelsen att delta i inmarschen med de övriga organisationerna som ska ta emot en fana på Sollidenscenen. Tre personer från styrelsen kommer sedan gå upp på scenen och ta emot fanan.

Övriga personer som har gått med i festtåget kan gå med in på Skansen och vara med i publiken vid Sollidenscenen.

Barnvagn och väskor
Det går bra att ha barn i barnvagn med i tåget. Men väl inne på Skansen kan barnvagnar inte finnas med i publiken vid scenen (bestämmelser från arrangören). Man måste lämna barnvagnar och eventuellt medhavda väskor vid en damm som ligger en bit bort.  Så här skriver arrangörerna: ”Undvik att ta med väskor. Alla väskor kommer att kontrolleras i samband med att festtåget kommer till Skansen och lämnas in på ett avskilt och bevakat område, men inte mot kvittens (Stiftelsen Sveriges Nationaldag/Skansen tar inte ansvar för värdesaker i väskor). Säkerhetspersonalen kan komma att känna utanpå jackor.”

Program inne på Skansen
Festtåget kommer till Skansen kl. 17.15. Då börjar ett förprogram med musik och underhållning. Själva firandet av Nationaldagen och fanutdelningen börjar kl. 18.30 och slutar 19.30, och sänds även på TV.

Klädsel
Vi bär alla vita överdelar! Kampanjen ”Bär vitt” 20 mars startades av ett föräldrapar som mist ett barn och vill uppmärksamma små barn som dör. Spädbarnsfonden tycker det är en fin symbolik och för att vi skall bli mer synliga, så är det bra att alla har samma färg på överdelarna. Vi får inte ha tröjor/jackor med loggor eller budskap. Arrangören vill att vi har en skylt där det står Spädbarnsfonden, och skylten/skyltbäraren kommer gå i täten av vår ”trupp”. Vi kommer trycka upp små flaggor/vimplar att vifta med, med Spädbarnsfondens namn och logga på. (Det får vi göra, men som sagt inga budskap/loggor på kläder).

Anmälan
Vi får ha 100 deltagare med i festtåget och vi hoppas att vi blir många från Spädbarnsfonden med familj och vänner som går med!

Vi måste föranmäla snarast hur många vi blir.

När du anmäler dig, tala om hur många personer du anmäler, inga namn behövs.

Senast den 14 maj till: kommunikation@spadbarnsfonden.se.

Anmäl om du kommer att ha barnvagn med dig. Den räknas inte som en person, men arrangören vill så gott det går, veta hur många barnvagnar som kommer finnas med i tåget.

Vi ser fram emot ett trevligt och festligt firande!

Varmt välkommen,

hälsar Spädbarnsfondens styrelse

 

 

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: