fbpx

Gå med i festtåget den 6:e juni 2019!

 In Startsidan

Förra året tog Spädbarnsfonden emot en fana av kungen vid nationaldagsfirandet på Skansen. Det var ett högtidligt tillfälle och Spädbarnsfonden fick bra uppmärksamhet. Vi har under året haft med fanan vid olika tillfällen vid våra arrangemang och hedrat de barn som aldrig fick chansen.

Precis som förra året arrangerar Stiftelsen Sveriges Nationaldag ett festtåg med fanor och musik. Tåget går från Kungsträdgården till Skansen i Stockholm. Förra året var vi en tapper skara på runt tio personer, vuxna och barn som gick med i festtåget. Vi hade en skylt som det stod Spädbarnsfonden på och vi hade vimplar att vifta med.

Även i år är vi inbjudna att gå med i festtåget och den här gången anförda av vår fana.

Visst vill du och din familj, släkt och vänner gå med i festtåget!

Vi ser det som ett bra tillfälle att synas. Ju fler vi är som deltar ju mer syns vi och våra saknade barn!

Det är samling klockan 16.00-16.25 i Kungsträdgården, vid Karl XII-statyn. Tåget startar kl.16.30 och det tar 45 minuter att gå till Skansen.

När festtåget kommer till Skansen går fyra (sedan tidigare utvalda) personer in vid scenen med fanan och ska stå i en fanborg under själva programmet (som sänds i TV). Vi andra går in via en annan grind och får ha ståplats med övrig publik.

Om man vill kan man gå med i festtåget, utan att följa med in på Skansenområdet.

Barnvagn och väskor
Det går bra att ha barn i barnvagn med i tåget. Men väl inne på Skansen kan barnvagnar inte finnas med i publiken vid scenen (bestämmelser från arrangören). Man måste lämna barnvagnar och eventuellt medhavda väskor en bit bort.  Så här skriver arrangörerna: ”Undvik att ta med väskor. Alla väskor kommer att kontrolleras i samband med att festtåget kommer till Skansen och lämnas in på ett avskilt och bevakat område, men inte mot kvittens (Stiftelsen Sveriges Nationaldag/Skansen tar inte ansvar för värdesaker i väskor). Säkerhetspersonalen kan komma att känna utanpå jackor.”

Program inne på Skansen
Festtåget kommer till Skansen kl. 17.15. Då börjar ett förprogram med musik och underhållning. Själva firandet av Nationaldagen och fanutdelningen ( i år är det andra föreningar som får en fana) börjar kl. 18.30 och slutar 19.30, och sänds även på TV.

Klädsel
Förra året hade vi ljusa/vita överdelar, och det var väldigt effektfullt, så vi önskar att ni som deltar i festtåget har en ljus/vit överdel. Vi får inte ha tröjor/jackor med loggor eller budskap. Vi har en skylt där det står Spädbarnsfonden, och skylten/skyltbäraren kommer gå i täten av vår ”trupp” tillsammans med fanbäraren. Vi kommer trycka upp vimplar att vifta med, med Spädbarnsfondens namn och logga på. (Det får vi göra, men som sagt inga budskap/loggor på kläder).

Anmälan
Vi får ha 100 deltagare med i festtåget och vi hoppas att vi blir många från Spädbarnsfonden med familj och vänner som går med!

När du anmäler dig, tala om hur många personer du anmäler, inga namn behövs.

Senast den 14 maj till: kommunikation@spadbarnsfonden.se.

Anmäl om du kommer att ha barnvagn med dig. Den räknas inte som en person, men arrangören vill så gott det går, veta hur många barnvagnar som kommer finnas med i tåget.

Vi ser fram emot en trevlig eftermiddag tillsammans, där vi får visa upp Spädbarnsfonden samt hedra och minnas våra saknade barn.
Festtåg 6 juni 2018
En liten men tapper skara i förra årets festtåg
I år vill vi bli fler!

Festtåget på väg mot Skansen

Vägen till Skansen var kantad av många människor!

Malin har tagit emot fanan

Malin Asp har tagit emot fanan

 

 

Recent Posts
0
Avtackning av styrelsemedlemmar
%d bloggare gillar detta: