fbpx

Greta säljer sin ABC-affisch och skänker del av vinst till Spädbarnsfonden

 In Startsidan

Greta Rönneskog är grafisk formgivare och när bästa vännerna förlorade sitt barn kände hon att hon ville göra något konkret. Hon gjorde en fin ABC-affisch som hon nu säljer och skänker del av vinsten till Spädbarnsfonden.

Greta blev uppmärksammad på Spädbarnsfonden när bästa vännerna förlorade sitt barn, bara dagar efter beräknad förlossning.

–  Man kände sig så maktlös och ville göra allt för att minska deras smärta. Det är en sorg för anhöriga också men en annan sorts sorg. Vi sörjer det de går igenom och kan inte göra annat än att finnas där, säger Greta.

Greta, som är grafisk formgivare och egen företagare, hade under sin föräldraledighet tagit fram en fin ABC-tavla. Den fick nu ett syfte. Greta har nu lagt ut den till försäljning på sin webbshop och skänker 30 procent av vinsten till Spädbarnsfonden.

– Det är mitt sätt att bidra. Spädbarnsfonden jobbar för så bra saker och det är viktigt att ni finns. Det här hemska händer och det är så fruktansvärt och jag är gärna med och bidrar till att det minskar, säger Greta.

Hon påpekar att hon inte vill stå i fokus utan att detta bara är ett sätt att bidra på något vis.

–  Jag har frågat min kompis vad hon kände om detta och hon tyckte att det var en fin grej. Jag vill inte ta över deras sorg på något vis, det är deras upplevelse, deras sorg. Jag vill bara göra något konkret.

Här kan du beställa Gretas ABC-poster och samtidigt bidra till Spädbarnsfonden. 

Av Anneli Wikström

Fakta: Greta Rönneskog

Ålder: 31 år

Bor: Stockholm

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: