fbpx

Här är Spädbarnsfondens nya styrelse

 In Startsidan

Den 22 augusti hölls ett extra medlemsmöte i Spädbarnsfonden där en ny styrelse röstades fram. Styrelsen är de som har det övergripande ansvaret för Spädbarnsfondens verksamhet. Deras uppgift är att strategiskt leda Spädbarnsfondens verksamhet i frågor som berör finansiering, framtids- och strategifrågor samt samarbete med andra aktörer och organisationer. Här är de som fått det viktiga uppdraget att ta Spädbarnsfonden framåt.

 

Ordförande: Henrik Ahlstrand

Henrik Ahlstrand jobbar som elektroingenjör på Volvo och är utbildad sjukgymnast. Han förlorade sonen Max 2003 och var distriktsamordnare i Västra Götaland 2005-2014 och har under åren hållit i över 100 samtalsträffar. Ordförande för Spädbarnsfonden även 2014-2017. Henrik Ahlstrand valdes till ordförande för Spädbarnsfonden på nytt 2021.

Ledamot: Christer Jönsson

Christer har varit officer inom försvarsmakten i 40 år, idag driver han som pensionär café i Skåne. På 90-talet ingick han i en arbetsgrupp åt styrelsen, då föreningen hette Föräldraföreningen Plötslig Spädbarnsdöd. Christer driver samtalsträffar och är stödperson i Skåne. Han har även varit ordförande i flertalet bostadsrättsföreningar och ordförande för Försvarets motorklubb. Christer valdes in i styrelsen 2021.

Ledamot: Sofia Svarfvar

Sofia har stor erfarenhet av styrelsearbete både som ideell och som anställd. Erfaren ledare, samordnare och facilitator. Ekonom i botten med stor erfarenhet av påverkansarbete, både inom och utom Sverige. Har erfarenhet av att stötta och bygga organisationer internt. Bodde utomlands vid sin förlust 2011 och därför ny i föreningen. Sofia valdes in i styrelsen 2021.

Ledamot: Kristina Levin

Kristina är redaktionschef på Sörmlands media som med sina fyra tidningar bevakar hela länet. Sitter i ledningsgruppen. Förlorade sin son Gunnar i plötslig spädbarnsdöd i magen 2007. Har varit styrelseledamot under två år samt ordförande under två år för den lokala Röda Kors-föreningen i Strängnäs. Har suttit i styrelsen för Strängnäs Montessoriskola, en av kommunenens största grundskolor, under tre år. Utöver det stor erfarenhet av frivilligarbetet i flera föreningar. Valdes in i Spädbarnsfondens styrelse 2021.

Ledamot: Leah Zepeda Persson

Leah är kommunikationschef i Försvarsmakten. Innan dess har hon arbetat som bland annat journalist. Hon har varit medlem i Spädbarnsfonden sedan 2018 då hennes son Alexis dog och varit distriktssamordnare för Spädbarnsfonden i Stockholm sedan oktober/november 2020. Är även certifierad handledare i sorgebearbetning. Leah valdes in i styrelsen 2021.

Suppleant: Ulrika Lignell

Ulrika är leg. psykolog inom mödra- och barnhälsovården i Göteborg. Varit medlem i föreningen sen 2009, då hon förlorade sonen Valdemar. Hon har varit aktiv i Spädbarnsfonden som volontär sedan 2012 varav tre år som distriktssamordnare i Västra Götaland. Ulrika valdes in i styrelsen 2021.

Suppleant: Matti Grip

Matti Grip jobbar på Toca Boca som tillverkar digitala leksaker för barn med ett utarbetat inkluderingstänk. Tidigare har han programmerat hjälpmedel för specialpedagoger och logopeder. Har lett
samtalsgrupper och ordnade 2020 en alternativ familjedag i Stockholm. Pappa till Harriet som dog i magen 2012, och Lovisa, Hampus och Ingmar. Matti valdes in i styrelsen 2021.

Suppleant: Lena Ekberg

Lena Ekberg är pensionerad förskolechef. Från sitt tidigare arbete har hon HR-erfarenhet och styrelseerfarenhet från bl a bostadsrättsförening. Lena Ekberg förlorade sitt första barn, en dotter, på 70-talet. Lena valdes in i styrelsen 2021.

Suppleant: Åsa Tellgren-Roth

Åsa Tellgren-Roth har en forskarutbildning inom molekylärbiologi och har arbetat som forskare på olika universitet under många år. Just nu läser hon en utbildning till ämneslärare i biologi. Åsa har under några år bistått Spädbarnsfonden genom att granska forskningsansökningar. Hon valdes in i styrelsen 2021.

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: