fbpx

Henrik Ahlstrand: Jag känner att jag vet vad jag vill göra

 In Startsidan

Henrik Ahlstrand är nyvald ordförande för Spädbarnsfonden. Här berättar han om varför han tackade ja till uppdraget och var han ser Spädbarnsfonden om ett år. 

Hur känns det att ha blivit ordförande för Spädbarnsfonden?

– Det känns väldigt bra att gå in i det här läget när jag upplever att jag behövs och kan göra nytta. Föreningen är så viktig och den behövs för så många. Det känns väldigt bra med personalen på kansliet och med den nya styrelsen, det är engagerade och kompetenta människor.

Det är ju en nygammal roll för dig, du satt ju som ordförande mellan 2014- 17, vad är skillnaden nu?  

– Personligen känns det som att det är andra förutsättningar eftersom mina barn är större och jag har mer tid. Förra gången jag gick in som ordförande så var det mer en ekonomisk kris i föreningen och då ville jag hjälpa till att få den på fötter igen. Den här gången är en stor anledning till att jag går in som ordförande för personalen på kansliets skull. Det känns bra att gå in och bidra och jag känner att jag vet vad jag vill göra.

Vad är det då du önskar att åstadkomma?

– Jag vill få arbetsmiljön på kansliet att fungera igen och satsa på stödverksamheten så att alla distrikt att de får den stöttning de behöver. Sen vill jag också vara med och bygga upp forskningsnämnden igen och där vill jag att det ska vara en bra balans mellan olika forskningsområden och kompetenser. Jag vill också att distriktssamordnarna ska vara mer inblandade i beslut, att vi i styrelsen och kansliet bollar frågor med de aktiva så de får tycka till och kanske hjälpa till. Det finns många bra resurser ute i föreningen som vi bör använda.

Var hoppas du att Spädbarnsfonden befinner sig om ett år?

– Då hoppas jag att vi har en stabilitet på kansliet och en arbetssituation där alla mår bra. Att vi har en förening som är uppbyggt på distrikten, med ökad transparens och delaktighet. Jag har också en förhoppning om att vi når ut med mer relevant forskning med ny forskningsnämnd.

Här kan du läsa mer om hela Spädbarnsfondens nya styrelse

Fakta: Henrik Ahlstrand

Ålder: 49 år

Familj: Fru, två tonåringar, en dvärgtax och sonen Max som skulle varit 18 år.

Bor: I Stenungssund

Gör: Ordförande för Spädbarnsfonden, jobbar på Volvo som elektroingenjör. På fritiden jobbar jag helst i trädgården, spelar tennis eller umgås med familjen.

Av Anneli Wikström

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: