fbpx

Årsmöte för internationellt samarbete

 In Startsidan

24 februari deltog Spädbarnsfonden på årsmötet för den internationella föreningen ISA. Föreningen verkar globalt mot dödfödslar och spädbarnsdöd.

Globala mål för att sänka dödstalen kan uppnås genom globalt samarbete! 24 februari hade International Stillbirth Alliance, ISA, årsmöte. 40 personer från organisationer över hela världen deltog. Spädbarnsfonden är stolta medlemmar.

– Genom ISA så ingår vi i ett nätverk med ledande experter, medlemskapet är verkligen en stor förmån och tillgång för oss. Vi blir en del av det internationella sammanhanget. Vi får ta del av forskningsrön, arbetssätt och information att använda i vårt påverkansarbete, säger Angela Jones, verksamhetsansvarig på Spädbarnsfonden.

ISA har tagit fram en strategisk femårsplan och under årsmötet bidrog organisationernas representanter med input till strategin. Vår styrelseledamot Sofia Säterskog var en av dem.

Mål nummer ett: 2025 ska ISA gå i fronten i den globala rörelsen för att stoppa dödfödslar som går att förhindra, detsamma för nyfödda barn vars död går att förebygga samt att alla ska få respektfull omvårdnad.

Läs mer om ISA på deras hemsida: https://www.stillbirthalliance.org/
Eller bli medlem och stöd deras viktiga globala arbete för att sänka spädbarnsdödlighet:
https://www.stillbirthalliance.org/join-us/ ISA är en helt igenom volontärdriven organisation, alla i styrelsen arbetar ideellt. De är tacksamma för ditt stöd.

Av Linnea Östlund

Recent Posts
0
Antalet dödfödda barn fortfarande högObduktionssalen
%d bloggare gillar detta: