fbpx

Jessica ska gå 100 000 steg för att minska spädbarnsdödligheten

 In Startsidan

På lördag den 6 november tänker Jessica Sponé gå 100 000 steg för att uppmärksamma spädbarnsdöd efter att en nära vän förlorade sitt barn. Var med och bidra till hennes insamling för att färre barn ska dö.

Jessicas Sponés vän förlorade ett barn och det påverkade Jessica starkt. Nu vill hon bidra med det hon kan och väljer därför att gå 100 000 steg för att samla in pengar till Spädbarnsfonden.

– Jag blev väldigt påverkad av händelsen. Hur saker och ting som man egentligen tar helt för givet ska gå hela vägen men så lätt allt kan bli så himla orättvist. Man skapar familj och med några veckor kvar av graviditeten tas det ifrån en. Så fruktansvärt orättvist. Jag tänker på dem varje kväll, säger Jessica.

Hon har själv en son på ett år som inte var vid liv då han föddes.

– Barnmorskorna fick springa iväg med honom och min man Patric, även mig fick man springa iväg med och söva ner och operera utan att jag knappt visste vad som pågick eller hade någon aning om det var en pojke eller flicka vi fick. Det är nog också en stor anledning till att jag blev så himla berörd av detta. Sen att det var min vän, så nära, så orättvist, världens snällaste, finaste och gladaste människa.

Tillsammans med sin man ska Jessica promenera så långt det krävs för att uppnå de 100 000 stegen. De ska starta sin promenad i Hedemora och gå mot Avesta. Just nu är den uppdragna slingan på 5 mil men de tror att de kommer behöva gå längre än så.

Jessicas insamling ligger öppen redan nu och kommer att pågå fram till den 14 november! Var gärna med och bidra.

– Jag hoppas i alla fall att vi får ihop 10 000kr. Att några bara lägger en krona kan göra mycket i en sådan här insamling. Lite kan göra mycket tillsammans, säger Jessica.

Här kan du bidra till Jessicas insamling.

På Jessicas instagram kan du följa hennes promenad!

 

Av Anneli Wikström

 

Fakta:

Namn: Jessica Sponé

Ålder: 29

Bor: Avesta

Bor i en villa i Dalarna tillsammans med min familj. Gillar att träna, vara med familj och vänner.

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: