fbpx

Karolina Lindén: Nu behöver regionerna påbörja sitt arbete för att omsätta detta i praktiken

 In Startsidan

Karolina Lindén, biträdande universitetslektor vid Göteborgs universitet, barnmorska och medlem i Spädbarnsfonden, välkomnar Socialstyrelsen kunskapsstöd men menar att det är viktigt att alla regioner nu omsätter rekommendationerna i praktiken. 

Socialstyrelsens kunskapsstöd för att förebygga intrauterin fosterdöd har presenterats och där fanns tio rekommendationer till professionen. Karolina Lindén, biträdande universitetslektor vid Göteborgs universitet, barnmorska och medlem i Spädbarnsfonden, tog emot rekommendationer med glädje.

– Kunskapsstödet är bra! Socialstyrelsen har gjort ett gediget arbete med att bearbeta och tolka tillgänglig evidens. De kan inte rekommendera något som inte är undersökt, så bortsett ifrån att det tyvärr fortfarande finns en hel del kunskapsluckor kring intrauterin fosterdöd, är det ett gediget kunskapsunderlag. Men man ska komma ihåg att det är en grund de har lagt, sen är det upp till professionen att tolka och konkretisera rekommendationerna och upp till regionerna att skapa riktlinjer, säger hon.

– Regionerna kommer att behöva påbörja arbetet med att omsätta rekommendationerna i praktiken. Och Spädbarnsfonden kommer behöva följa upp och bevaka att rekommendationerna efterlevs.

Se SVT Stockholms inslag om Socialstyrelsens kunskapsstöd.

Läs mer: Socialstyrelsen är klar med kunskapsstödet som ska förebygga intrauterin fosterdöd

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: