fbpx

Klädbytardag till förmån för Spädbarnsfonden

 In Startsidan

Hallå där Elin Åkerlöf i Östhammar som har arrangerat en klädbytardag för barn och skänkt överskottet till Spädbarnsfonden. Berätta!

– Överskottet från våra klädbytardagar skänker vi alltid till olika välgörande ändamål. Jag jobbar på Neonatalavdelningen 95F på Akademiska sjukhuset i Uppsala och känner till Spädbarnsfonden. Vi frågade även medlemmarna i vår Facebookgrupp som heter Barnloppis i Östhammar, (finns även på Instagram; kladbytardagar) vart de ville skänka pengarna och då kom Spädbarnsfonden som förslag.

Två gånger om året, en gång på våren och en på hösten arrangeras klädbytardagen i Östhammar. De har arrangerats under flera år och är väldigt populära. De senaste åtta åren har Elin Åkerlöf tillsammans med några vänner hållit i arrangemanget, helt ideellt.

Det som säljs är kläder och saker till barn och säljaren som lämnar in sina saker, märker allt med sin signatur och det pris de vill sälja för. 20 procent av säljarens förtjänst går till ett välgörande ändamål, vilket den här gången blev fantastiska 8 600 kronor till Spädbarnsfonden.

– Nu i höstas var det rekord på antal som ville sälja, nästan 70 stycken, samt rekord i försäljning. Det är mycket jobb med arrangemanget men det känns väldigt fint att kunna bidra, fortsätter Elin.

Säljarna väljer om de vill ha tillbaka osålda saker eller om de vill skänka dem till ”Akuthjälpen i Östhammars kommun” som är ett ideellt initiativ som drivs av Kerstin Johansson. Kläder, skor, leksaker med mera skänks då till behövande familjer.

Spädbarnsfonden tycker det är ett jättefint initiativ och skickar vårt varmaste tack till Elin och hennes vänner!

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: