fbpx

Libero tar bort uppmärksammad video efter kritik från Spädbarnsfonden

 In Startsidan

En hundkorg istället för ett babynest till spädbarnet. Det var ett budgettips som en Youtuber gav i sin video som var sponsrad av Libero. Efter Spädbarnsfonden varit i kontakt med Libero plockas inlägget nu ner.

Det var i en YouTube-video, sponsrad av Libero, som en influencer tipsade sina följare om att man kan använda en hundkorg för barnet att sova i istället för ett babynest. Hon menade att det var ett budgettips. Spädbarnsfonden uppmärksammades på klippet då en bekymrad medlem hörde av sig.

– Det verkar inte genomtänkt. Man vet inte vad det är för material i hundkorgen, om den är mjuk så barnet kan pressa in sin näsa i kanten. Man ska bara köpa saker som är kvalitettestade och kontrollerade, säger barnläkaren Ann Edner till Spädbarnsfonden.

Efter att ha kontaktat Libero om videon har företaget beslutat att ta ner eller klippa om inslaget så tipset om att använda en hundkorg tas bort. Youtubern kommer också att uppmana sina följare på Instagram, och i sin nästa video, om att inte köpa en hundkorg till sina spädbarn.

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: