fbpx

Ljusmanifestation i Borlänge 15 oktober

 In Startsidan

Hallå där Monica Bodin i Borlänge som arrangerar en ljusmanifestation under Wave of light den 15 oktober.

Berätta om vad som kommer att hända.
– Vi kommer ha en ljusmanifestation på Sveatorget i Borlänge kl 19.00. Vi tänder marschaller och gravljus för att minnas de små barn som inte finns med oss. Tanken är att vi kommer ha bakgrundsmusik och eventuellt blir det också sång. Om någon vill säga något går det också bra. Det kommer att finnas papper och pennor för att man ska kunna skriva en hälsning och namn på de barn man saknar. Lapparna med namnen sätter vi upp i ett träd som konstnären Veronica Gudmundson har gjort och vi får låna trädet genom Lokstallarna i Falun.

Träd Wave of light

Veronica Gudmundsons träd

Hur kommer det sig att du arrangerar manifestationen?
– Min granne Chatrine förlorade sin dotter Jasmine för fyra år sedan och hon har berättat om Spädbarnsfonden och hur lite uppmärksamhet spädbarnsdöd får. Kan jag hjälpa till att hedra minnet av Jasmine och alla andra änglabarn så ligger det mig varmt om hjärtat. Chatrine pratade om att det vore fint att göra något i samband med den 15 oktober. Sagt och gjort, vi drog igång den här ljusmanifestationen. ABF hjälper oss med tillstånd, flyers och marschaller och min arbetsgivare Unga Örnar låter mig göra detta på arbetstid.

Monica Bodin

Monica Bodin

Vad har du för förhoppningar med arrangemanget?
– Fler behöver få upp ögonen och få ökad kännedom om spädbarnsdöd och anhörigas smärta. Det är viktigt att vi pratar om de döda barnen. De är ju en del av en familj, även om de är änglabarn. Det hoppas jag att vi kan uppnå med den här ljusmanifestationen, att ljusen på torget blir något fint, delningar i media och uppmärksamhet kring ämnet. Jag vill också att vi ska kunna genomföra manifestationen nästa år.

De som vill komma till manifestationen uppmanas att ta med egna marschaller eller gravljus. Monica och Chatrine har startat en insamling som kommer gå till att köpa in några marschaller, gravljus, papper och pennor. Överskottet skänker de till Spädbarnsfonden. Vi sänder vårt varma tack till dem för att de ordnar manifestationen och önskar dem lycka till! För er som är i närheten av Borlänge på måndag den 15:e hoppas vi att många har möjlighet att delta.
För mer information, läs på Facebookevenemanget: https://www.facebook.com/events/558593124597959/

 

 

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: