fbpx

Lyckad familjeträff ersatte inställd familjehelg

 In Startsidan, Stockholm

När familjehelgen i Varberg tyvärr fick ställas in på grund av coronarestriktioner, tog Emma Sahlén Grip tillsammans med maken Matti saken i egna händer och ordnade en familjeträff för Stockholmsdistriktet den gångna helgen.

Träffen hölls i Skarpnäcks kolonistugeområde och samlade 13 vuxna och 16 barn. De höll två samtalsgrupper, en för partnern som burit barnet och en för partnern som inte burit barnet. Barnaktiviteten leddes av Emmas äldsta dotter Lovisa, och det pysslades gravljus som pryddes med glitter och fina klistermärken. Sedan blev det skattjakt och det blåstes såpbubblor. Det var en varm och fin dag så efter ett tag plockades vattenspridaren fram, vilket blev en succé bland barnen som glatt blötte ner sig.

– Det blev en väldigt lyckad dag. Vi grät i samtalsgrupperna och saknade våra små änglar och vi njöt samtidigt av att se våra levande barn leka och höra deras små gyllene ordväxlingar vid pysslet när de i en mening eller två pratar om sina döda syskon ”Min döda bebis heter Enja, vad heter din?”, berättar Emma och fortsätter:

-Tack till alla som deltog och gjorde dagen så fin! Känns bra i hjärtat att kunna arrangera något som blev så uppskattat. Det är en speciell gemenskap mellan oss som har förlorat barn. Vi har gått igenom liknande saker och förstår vad det innebär. För mig har samtalsgrupperna varit väldigt viktiga och nu åtta år efter Harriet dog är det läkande att se hennes syskon leka och höra deras skratt.

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: