fbpx

Marinas dotter dog oförklarligt: ”Vi höll Nora i vår famn tills hjärtat slutade slå”

 In Startsidan

Marina Eklund Fahlén och hennes man Oskars elva veckor gamla dotter Nora dog i sömnen. Det fick Marina att börja tillverka armband med budskap på som hon nu säljer till förmån för Spädbarnsfonden. Här berättar Marina sin historia.

Det var natten till den 1 september 2021 som Marina Eklund Fahlén och hennes man Oskar vaknade av att deras elva veckor gamla dotter Noras andningslarm tjöt. Oskar rusade in till Nora och fann henne livlös i sängen. Panik utbröt i hemmet och Marina och Oskar påbörjar hjärt- och lungräddning samtidigt som man ringde 112. Efter bara elva minuter var räddningstjänsten på plats och man flyger Nora till sjukhus med helikopter. I helikoptern lyckas man få igång hjärtat men Nora orkar bara kämpa i 30 timmar innan hon dör i sina föräldrars famn.

– I slutet så var hon hjärndöd och hölls igång av maskiner. Sen stängdes de av och vi höll Nora i vår famn tills hjärtat slutade slå. Det var en fruktansvärt turbulent tid men jag är också tacksam att vi fick den där sista tiden och fick hålla henne till slutet, berättar Marina.

De vet fortfarande inte vad som hände och obduktionen av Nora gav inget svar på frågan varför? Marina beskriver tiden efteråt som traumatisk och som att ”vara i en dimma”. Natten då Nora hittades livlös hade Marina dessutom mammavecka så hennes äldre barn som är 8 och 11 år befann sig hemma. Så förlusten av Nora har varit väldigt svår för hela familjen. Starka känslor, chock, sorg, förlusten av ett älskat barn och en lillasyster samtidigt som livet rullar på.

– När vi kom hem från sjukhuset efter att ha sagt farväl till Nora så hade vi ett prinsesskalas för att hedra henne. Då fick vi armband som det stod Nora på och de har blivit oerhört viktiga för oss, de ger en tröst, säger Marina.

Armbandet fick Marina att börja tillverka egna armband med budskap. Det blev ett sätt för henne att kanalisera ut känslorna.

– Kan jag ge någon annan samma tröst som armbanden gav oss så känns det bra. Det gör förhoppningsvis någon annan glad, säger Marina.

På Marinas Facebooksida ”Armband till förmån för Spädbarnsfonden”  kan du beställa ett armband med valfritt budskap och färg. Ett armband kostar 100 kronor varav 50 kronor går till Spädbarnsfonden. På Marinas privata sida kan man också läsa mer om hennes och Oskars tankar och upplevelse kring Noras död.

Fakta: Marina Eklund Fahlén

Familj: Maken Oskar Eklund, barnen Dennis, 11, Lina, 8 och Nora.

Bor: I Vallentuna

 

 

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: