fbpx

Mina tillverkar smycken som bevarar dina minnen

 In Startsidan

Ett minnessmycke gjort av ditt barns hår, bröstmjölk eller av torkad navelsträng. Mina Faisal driver smyckesföretaget Kärlekens pärla och tillverkar smycken som bevarar dina minnen. Nu inleder hon ett samarbete med Spädbarnsfonden.

Det var för drygt två år sedan, då Mina Faisal blev mamma för första gången, som hon fick idén om DNA/minnessmycken. Hon kom på sig själv att sitta och stirra på sitt barn, som då det ammade, och minns hur hon älskade alla barnets detaljer, dess första hårlock och de små händerna.

– Då insåg jag att jag ville skapa något som påminner om den kärleken. Jag började läsa på och utveckla olika metoder för att kunna göra DNA/minnessmycken som bärs nära hjärtat, säger Mina.

Till sist hade hon utvecklat en metod där hon kan tillverka smycken med pärlor av minnet.

– Det går att göra med i stort sett vad som helst, bröstmjölk, en liten bit navelsträng, torkad moderkaka, en bit tyg från ett klädesplagg som betyder något, en torkad blomma, hår eller en bit av en tand. Det är endast fantasin som sätter gränser, förklarar Mina.

Här är några smycken som Mina gjort av olika material. Foto: Privat.

Mina berättar att hon alltid varit intresserad av design och färger och med en pappa som är guldsmed har hon växt upp med att se honom skapa. Nu har hon förverkligat sin egna dröm och skapar smycken i sin verkstad. Pärlorna är handgjorda och tar flera dagar att tillverka. Varje DNA-pärla har sitt eget unika uttryck och berättelse och är bara sig själv likt.

Nu har Mina skapat en kategori på sin hemsida Kärlekens pärla med särskilda minnessmycken och för varje beställning ur den kategorin skänker hon 200 kronor till Spädbarnsfonden.

– Jag är mamma och kärleken till barnen är det största och finaste som finns. Den värsta och största förlusten man kan vara med om är att förlora ett barn och jag vill göra vad jag kan för att hjälpa föräldrar som råkat ut för detta. Om jag kan bidra till någon form av ljus i deras mörker så vill jag gärna göra det, säger hon.

Här kan du beställa Minas minnesmycken.

Mina Faisal driver Kärlekens pärla där hon gör minnessmycken. Foto: Privat.

Fakta: Mina Faisal

Ålder: 34 år

Familj: Gift och har två barn.

Bor: Stockholm

Gör: Är utbildad som socionom och driver Kärlekens pärla

 

Av Anneli Wikström

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: