fbpx

Moa säljer sina virkade nallar och skänker del av vinsten till Spädbarnsfonden

 In Startsidan

Moa Svensson fick aldrig chans att träffa sin brorson Leon. Han dog vid förlossningen i maj. Nu virkar Moa nallebjörnar i Leons minne som hon säljer och en del av vinsten skänker hon till Spädbarnsfonden.

Moa Svensson, 23, från Lönsboda i Skåne såg fram emot att bli faster i våras. Hennes bror och sambo väntade sitt första barn men när Leon skulle födas i maj så gick något fel och han överlevde inte.

– Det var en enorm sorg. Dels sörjde jag min brorson men det var också hemskt att se min bror och hans sambo så ledsna över att ha förlorat sitt förstfödda barn, berättar Moa.

Moa Svensson virkar nallebjörnar i sin brorson Leons minne.

Medan Leon låg i sin mammas mage virkade Moa en nallebjörn som väntade på honom. Moa har alltid älskat att skapa och när Leon dog kände hon att nallebjörnen han skulle ha fått ändå blev till ett fint minne. Så hon fortsatte tillverka fler nallar. Och nu har Moa bestämt sig för att börja sälja nallebjörnarna så att fler får ta del av dem.

– Jag hoppas att det ska bli en glädje för andra familjer som har ett änglabarn. Det blir också ett sätt för mig att minnas Leon.

En handgjord nallebjörn kostar 249 kronor plus frakt och för varje såld björn går 50 kronor till Spädbarnsfonden.

Moas nallebjörnar kan beställas genom att man mailar:

tillminneavleon@gmail.com.

Fakta om nallebjörnarna:

– Eftersom de är handgjorda är de inte anpassade för lek.
– Garnet är 100% bomull
– Vadden är allergitestad
– Längden på nallen är ca 17cm
– Mönstret till nallebjörnen finns på www.tretroll.blogspot.com

Här finns bilder på nallarna

Av Anneli Wikström

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: