fbpx

Musiken blev Sandras väg ur sorgen

 In Startsidan

Allt var mörkt och tungt. Sandra Janlén de Flon och hennes man Tomas har förlorat tre barn. Linnea, som dog när graviditeten var tvungen att avbrytas på grund av sjukdom, William som dog av en muskelsjukdom innan ett års ålder och Lilly, som dog när även den graviditeten behövde avbrytas på grund av sjukdom. Efter Linnea, William och Lilly har Sandra och Tomas fått Nathalie och Elliot som är 5 och 6 år.

Vägen ut ur sorgen har varit genom musiken och resultatet är nu det egna albumet ”Tårar” med låtar Sandra själv har skrivit. Den 20 oktober släpps skivan med en releasespelning hemma i Örebro.

– Låtarna kom till mig. Jag skrev texter och spelade för mig själv när jag var ledsen. Det var mitt sätt att bearbeta min sorg.

Graviditeterna var i snabb följd och Sandra upplever att hon inte hann vara ledsen. Tillsammans med Tomas träffade de en psykolog, men slutade gå redan efter två sessioner.

– Vi tyckte inte det gav något. Det som hjälpte mig att sörja och att gå vidare, blev att skriva musik.

Hon sade upp sig från sitt jobb och satsade helhjärtat på låtskrivandet.

– När jag själv behövde lyssna på musik och låtar som handlade om djup sorg hittade jag ingen. Jag hittade ingen text som var lika ledsen som jag var, ingenting är fint i sorgen, bara mörkt och tungt, så jag började skriva själv.

Nu är CD:n klar att släppas och Sandra har finansierat den helt själv. Genom producenten Patrik Wahlund kom hon i kontakt med professionella musiker som utifrån Sandras texter och förslag till melodi format låtarna med sin musikalitet. En kuriös detalj är att trummisen, Blair Sinta, är internationellt känd och har bland annat turnerat och spelat in med Alanis Morisette, Annie Lennox och Josh Groban.

– Musikerna har lagt ner sin själ i mina låtar, då de tyckt att det här projektet varit behjärtansvärt. Det är jag naturligtvis väldigt tacksam för. Ibland var det svårt att spela in. Låten ”Hur” skrev jag strax efter Williams död och det var extra tungt att spela in den låten. Först efter femte försöket kunde jag sjunga in den mellan alla tårar.

Sandra ser fram emot releasespelningen och att få dela sin musik med andra.

– Jag hoppas att mina låtar och min musik kan ge tröst till någon annan. Om det kan leda till något gott, är det värt allting.

Releasespelningen är den 20/10 i Betaniakyrkan i Örebro. Vill du läsa mer om det, se Facebookevenemanget: https://www.facebook.com/events/2164839020508139/?active_tab=about

CD-skivan ”Tårar” kommer att finnas till försäljning i Spädbarnsfondens webbshop.

”Tårar” kan även streamas från bland annat Spotify.

Sandra Janlen de FLon

Sandra Janlen de Flon
Foto:Elina Kjellgren

 

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: