fbpx

Napphållare och bitringar till minne av Alma

 In Startsidan

Att göra napphållare, bitringar och nyckelringar har varit Bina Ackebys sätt att gå vidare i sorgen efter att hon och sambon Joakim förlorade dottern Alma och treåriga storasyster Vendela miste sin efterlängtade lillasyster. Alma dog under förlossningen förmodligen för att navelsträngen legat för hårt runt halsen.

-Graviditeten hade varit bra så det här blev en stor chock för mig, berättar Bina och fortsätter; den 15 november skulle hon ha fyllt tre månader. Alma var så väntad för oss alla och är så saknad.

Under sommaren inför förlossningen hade Bina planer på att tillverka och sälja bitringar och napphållare och hon hade hunnit tillverka några enstaka.  Att tillverka napphållarna och bitringarna blev sedan ett sätt för henne att komma vidare i sorgen och hon har nu även börjat tillverka nyckelringar.

-Jag kom på att jag kunde sälja dem till förmån för Spädbarnsfonden. Inför Almas begravning startade vi också en Facebook-insamling. Jag gjorde en bitring till Alma som hon har fått med sig i kistan, för jag vill att de ska vara för alla, inte bara till barn som lever. Man kan ha dem bland barnets minnessaker och man kan även få dem med barnets namn på, fortsätter Bina.

Insamlingen är uppe i ca 5 000 kronor och vill du köpa bitring/napphållare/nyckelring kan du göra det via Instagramkontot https://www.instagram.com/for_alma_andersen/?hl=sv

-Jag vill stödja Spädbarnsfonden och det känns bra att kunna göra något för andra med min sorg, avslutar Bina.

Spädbarnsfonden tycker det är ett fantastiskt initiativ och vi sänder vårt varmaste tack till Bina.

 

 

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: