fbpx

NYTT SVENSKT RIKSLOTTERI – SPÄDBARNSFONDEN ÄR EN AV 9 FÖRMÅNSTAGARE

 In Startsidan

Spelinspektionen har beviljat tillstånd för ett nytt svenskt rikslotteri, där Spädbarnsfonden är en av nio förmånstagare. Målet under 2019 är att engagera 100.000 personer att ge en krona om dagen, vilket möjliggör 2 miljoner kronor till varje organisation för att utveckla verksamheten och hjälpa fler.

Lotteriet Världens Chans är ett nytt initiativ, där nio hjälporganisationer gått samman. Den gemensamma nämnaren är att samtliga organisationer syftar till att stötta och hjälpa när livet prövar. Den långsiktiga finansieringsfrågan är en konstant utmaning i många ideella organisationer idag och den tar mycket tid i anspråk. Det är utifrån den grunden som initiativet Världens Chans kom till. Av varje krona i lotteriet kommer hälften gå oavkortat till hjälporganisationerna och hälften till kunderna som vinster.

Lotteriet Världens Chans har av Spelinspektionen beviljats tillstånd och inleder försäljningen under januari 2019.

Kort fakta om rikslotteriet Världens Chans
Som beviljats tillstånd av Spelinspektionen. Försäljningsstart januari 2019.

Bedrivs till förmån för: Spädbarnsfonden, Giving People, Jontefonden, Randiga Huset, RAV, Talita, Novahuset, Suicide Zero och New Hope. Nio allmännyttiga organisationer som arbetar med att förbättra samhället och stötta medmänniskor när livet prövar.

Koncept: En lott kostar en krona (1kr) om dagen. Hälften av den kronan går till välgörenhet och hälften till vinster i lotteriet. Varje dag får lottköparen en chans att vinna presentkort upp till 50.000kr på attraktiva varumärken, som tack för att man engagerar sig i ett bättre samhälle.

Läs mer på Världens chans webbsida om de olika lottalternativen och vad man kan vinna.

 www.varldenschans.se

Världens chans

Administration:

Rikslotteriet Världens Chans drivs med tillstånd av Spelinspektionen. Spädbarnsfonden är en av nio tillståndshavare. Rikslotteriet ger allt tillbaka, dvs hälften av varje krona till organisationerna och hälften till lottköparen.

Tillstånd och mer information finns här:

https://varldenschans.se/vinstplan/

https://varldenschans.se/faq/

https://varldenschans.se/om-oss/

Den operativa driften ligger i Världens Chans AB som är sk servicebolag för rikslotteriet. Den administrativa avgiften tillfaller servicebolaget och är avsedd för att täcka kostnader kopplat till primärt betalningar och vinstutlämning.

Övriga kostnader täcks genom vår affärsmodell, dvs vi lottar ut presentkort och inte kontanter. Tack vare de företag som engagerat sig i initiativet kan vi finansiera verksamheten utan att det belastar lotteriet och därmed ge maximalt tillbaka.

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: