fbpx

Patrik springer för välgörenhet till familjehelgen i augusti

 In Startsidan

Hallå där Patrik Jarnstam, i augusti ska du springa väldigt långt, och samla in pengar till Spädbarnsfonden, berätta!

-Jag ska springa från Karlstad till Hafstens camping i Uddevalla, där Spädbarnsfondens familjehelg äger rum. Det kommer ta sju dagar och jag springer tre mil varje dag och totalt är det en sträcka på cirka 22 mil. Det motsvarar faktiskt ett Lidingölopp varje dag! Jag startar den 3/8 i Karlstad och går i mål på Hafstens camping den 9/8.

Hur kom du på den idén?

-Idén växte fram under samtal och träffar i vår samtalsgrupp här i Karlstad. Jag vill uppmärksamma spädbarnsdöd och hur många som varje år mister ett litet barn. Vi är väldigt många som drabbas, och det är inte känt. Vi måste kunna prata om det, och det här är mitt sätt att hjälpa till.

Hur mår kroppen efter en sådan löptur?

-Löpningen är inga problem, jag hoppas bara att jag får vara skadefri.

Har du sprungit långt förut?

-Jag är en van långdistanslöpare och har även deltagit i triatlonlopp, där man simmar, cyklar och springer. Jag har deltagit i Ultravasan (där man springer Vasaloppet) och deltagit i Iron man triatlon.

Vad händer efter vägen?

-Allt är inte helt spikad än, men planen är att jag sover i tält och kanske på vandrarhem och min sambo Jenny Mentzer hjälper till med att köra min packning till övernattningsställena. Lotti Strömberg som driver Lugnets massage i Värmland kommer att cykla med mig och se till att musklerna håller sig i trim.

Hur kommer insamlingen gå till?

-Jag vill att företag och privatpersoner skänker pengar. Exakt hur insamlingen kommer gå till är inte klart än, jag tittar nu på olika alternativ. Allt jag får in går till Spädbarnsfonden.

Vad har du för förhoppningar med insamlingen?

-Jag hoppas på att insamlingen blir lyckad. Jag vill att pengarna går till forskning, för att hitta orsaker till varför barn dör, och att hitta åtgärder för att förhindra att fler dör.

Vi önskar Patrik all lycka till med insamlingen och hoppas att allt går bra under springetapperna. Vi är väldigt imponerade av- och jättetacksamma för det du gör för att uppmärksamma Spädbarnsfonden och våra viktiga frågor. Vi ser fram emot att träffas på familjehelgen på Hafstens camping!

Följ Patrik under hans springtur på hans Instagram! @jarnstamcoaching

Patrik Jarnstam

Patrik Jarnstam är en van löpare. Foto: Jeanette Dahlström

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: