fbpx

Pregnancy and infant loss awereness month

 In Startsidan

I oktober uppmärksammas spädbarnsdöd över hela världen under Pregnancy and infant loss awereness month.

700 spädbarn dör i Sverige varje år. 700 barn varje år som lämnar efter sig familjer i avgrundsdjup och livslång sorg. Spädbarnsfonden kämpar för att dödstalen ska sänkas. Vi vet att det går. Bland annat behövs det mer forskning. Hjälp oss samla in mer pengar som vi kan dela ut via vår forskningsfond. Hjälp oss också minnas och synliggöra de barnen om aldrig fick chansen. Dela våra inlägg i sociala medier, tagga oss och hjälp oss göra skillnad i kampen för att fler spädbarn ska överleva.

Den 15 oktober är det den internationella minnesdagen Wave of Light. Kl 19.00 runt om i värden tänder vi ljus för att minnas våra saknade små. Tack vare tidsskillnaden världen över brinner det ljus hela dygnet i denna världsomspännande ljusmanifestation. Tänd ett ljus hemma, tillsammans med andra, vid graven eller på ett av de Wave of Light-arrangemang som arrangeras. På tre platser i Sverige, i Borlänge (Sveatorget), i Karlstad (Sandgrundsudden)och i Stockholm (Sergels torg) arrangeras ljusmanifestationer. Delta gärna i eventen! Vi sänder ett stort tack till arrangörerna!

Mer information finns på respektive distrikts sidor:
Borlänge
Stockholm
Karlstad

Följ Spädbarnsfonden på Facebook och Instagram för att följa oss under oktoberkampanjen för att uppmärksamma spädbarnsdöd.

Recent Posts
0
bild på fot
%d bloggare gillar detta: