fbpx

Regeringen satsar miljoner på att stärka kvinnors hälsa under 2021

 In Startsidan

Regeringen och Sveriges kommuner och Regioner satsar mer pengar på att stärka kvinnors hälsa under 2021. Stärkt förlossningsvård och en mer jämlik vård är några av målen.

Enligt pressmeddelandet har Regeringen och Sveriges kommuner och Regioner träffat en tilläggsöverenskommelse om att flera insatser ska genomföras för att uppnå målen under 2021. Tilläggsöverenskommelsen uppgår till 481 miljoner kronor. Man vill stärka förlossningsvården och kvinnors hälsa för att uppnå en mer jämställd och jämlik hälsa.

Bland annat ska man genomföra dessa insatser:

  • Utveckla en sammanhållen, jämlik och personcentrerad vårdkedja baserat på kvinnors olika behov från graviditet till förlossning och eftervård. Regionerna ska säkerställa att vårdkedjan är tydlig och att vården är tillgänglig för de kvinnor som drabbas av komplikationer, förlossningsskador och psykiska besvär i samband med graviditet och efter förlossning.
  • Erbjuda en tillgänglig och jämlik eftervård baserad på bästa möjliga kunskap.
  • Se till att det finns utpekad relevant kompetens utifrån kvinnors olika behov genom hela vårdkedjan inklusive eftervården. Kompetensen ska även vara tillgänglig för de kvinnor som söker vård för besvär en längre tid efter förlossningen.

Läs hela pressmeddelandet här. 

 

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: