fbpx

Spädbarnsfonden deltog i nationaldagsfirande

 In Startsidan

Stockholm visade sig från sin vackraste sida med fantastiskt högsommarväder den 6 juni. Vi var ett 30-tal medlemmar som samlats i Kungsträdgården för att tåga till Skansen i det festtåg som arrangeras varje år. Noggranna marskalkar från arrangören Stiftelsen Sveriges nationaldag styrde upp det långa, långa tåget och delade ut både svenska flaggor och tablettaskar.

Förra året fick Spädbarnsfonden ta emot en fana ur kungens händer och den fanan ledde vårt gäng i festtåget i år. Alla föreningar som har mottagit en fana bjuds in för att gå med i tåget. Lucas, storebror till änglasystrarna Ines, Elina och Signe, bar fanan. Vi delade ut såpbubblor till både barn och vuxna i tåget så vi kunde blåsa en hälsning till våra saknade små. Vi hade även vimplar som det stod Spädbarnsfonden på.

Det var många människor som kantade kortegevägen och det kändes varmt i hjärtat att vi tillsammans kunde gå till minne av våra saknade små.

Väl framme på Skansen mötte Ingela Bendt upp, hon skulle stå i fanborgen inne vid Sollidenscenen där festligheterna tog vid. Uppträdanden av t.ex. Lisa Nilsson och Monica Dominique varvades med tal från Riksdagens talman Andreas Norlén, dans av duktiga ungdomar och utdelning av tio nya fanor till tio ideella organisationer.

Flera deltagare från festtåget valde att gå med in på Skansen för att se festligheterna på plats medan andra valde att se allt på tv.

Tack till Camilla Skoglund för rapporten, och tack till Peter Skoglund för bilderna.

Festtåget i Stockholm 2019Festtåg i Stockholm 2019

Recent Posts
0
händer och hjärtaMari-Cristin Malm
%d bloggare gillar detta: