fbpx

Spädbarnsfondens ambassadör Jonas Svensson om att fira fars dag utan sitt barn på jorden

 In Startsidan

Spädbarnsfondens ambassadör Jonas Svensson firar sin femte fars dag på söndag utan alla sina barn på jorden. Här delar han med sig av sina tankar kring dagen och vill även ge lite hopp till alla pappor som firar sin första fars dag utan sitt barn hos sig.

Skicka en hälsning till en pappa som behöver det och stöd samtidigt Spädbarnsfonden i kampen för att minska spädbarnsdödligheten. Hjälp oss hjälpa andra. Tack!

 

”Att få möjligheten att bli pappa är något otroligt och ingenting att ta för givet. Jag har dessutom fått detta fantastiska besked inte bara en gång utan tre gånger. Första gången totalt oplanerat men otroligt välkommet trots det omvälvande med allt vad det innebar. Noah min första son och den finaste gåvan i livet. Att få bli pappa har förändrat mig i grunden, hur jag ser på livet och prioriterar idag. Andra gången jag fick beskedet var det väntat och lika välkommet. Tänk att få chansen ännu en gång och nu visste vi det fantastiska som väntade.

Tills en dag då världen plötsligt rasade under våra fötter. Det lilla hjärtat vi längtade och väntade på hade slutat att slå och lämnade en stor tomhet att inte få bära henne i famnen.

En dag fick jag besked att vi skulle få möjligheten att bli föräldrar ännu en gång. Den här gången var det inte bara ett hjärta som slog i Idas mage utan två. Vi väntade enäggstvillingar och jag kände mig både överlycklig och livrädd samtidigt.

Men de sista veckorna rasade vår värld ännu en gång då Otis hjärta oförklarligt hade slutat att slå. Den stilla skärmen som vi sett förut och tystnaden i rummet när han föddes stilla är något som kommer att vara med mig tills den dagen det är min tur att lämna.

På söndag är det min femte fars dag utan alla mina barn på jorden. Tomheten är inte mindre så heller inte sorgen, men jag vill ge dig, som kanske firar din första Fars dag med ett barn som inte alla ser, hopp. Idag kan jag andas, jag har vuxit runt min sorg istället för att den har krympt. Ida och jag kommer alltid att dela våra barn, för oss är de ständigt närvarande.

Pappa är min finaste titel både till mina barn här på jorden och barnen jag bär i hjärtat.

Tack för stödet och samhörigheten via Spädbarnsfonden.

De minsta kistorna är tyngst att bära.

Varma hälsningar, Jonas Svensson”

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: