fbpx

”Vi tycker att det som Spädbarnsfonden gör och bidrar med är viktigt”

 In Startsidan

Förra veckan lanserade vi filmen om spädbarnsdöd och Spädbarnsfonden. Filmen är gjord av Always Frank och här kan du läsa en intervju med Johan Svensson, en av grundarna av Always Frank, om vilka de är och hur det kom sig att de har gjort filmen till oss helt utan kostnad.

Totalt är det fyra filmer som de har producerat, alla i olika längd och klippta på olika sätt. Vi har börjat med att lansera den längsta versionen. I skrivande stund har filmen delats 382 gånger och visats 29 000 gånger.

Vi riktar än en gång vårt varma tack till Always Frank för deras engagemang och goda samarbete!
Johan Svensson, Always Frank

Berätta om Always Frank!
– Always Frank  startade 2015 och har fem anställda. Som byråproducenter jobbar vi med att utveckla reklamfilmsidéer och förvalta filmbudgetar. Vi har även en avdelning där vi producerar rörligt material; allt från content till reklamfilm men även stillbild. Våra kunder är både reklambyråer och företag.

Vilken är din roll?
– Jag är en av grundarna till Always Frank och jobbar som exekutiv producent och byråproducent. I stort sätt innebär detta att jag projektleder reklamfilmsproduktioner och ser till att budgeten och idén förvaltas på bästa sätt.

Hur kom du i kontakt med Spädbarnsfonden?
– Det var en reklambyrå som rekommenderade Spädbarnsfonden att ta kontakt med oss. Vi fick ett mycket bra intryck av Spädbarnsfonden och tyckte att det var ett viktigt budskap att förmedla så det kändes självklart att inleda ett samarbete med den här filmen.

Varför har ni hjälpt oss göra filmen? 
– Vi tycker att det som Spädbarnsfonden gör och bidrar med är viktigt. Om vi kan få vara en liten del i att hjälpa till med informationsspridning som kan leda till en minskning av antalet spädbarn som dör, eller att någon som har drabbats får stöd, så kändes det självklart för oss att hjälpa till.

Varför engagerade ni er i Spädbarnsfondens frågor?
– Det grundar sig nog i att tre av oss på Always Frank har egna barn, så för oss var det väldigt lätt att förstå varför spädbarnsfondens arbete är viktigt. En annan bidragande orsak var som sagt att vi fick ett väldigt bra intryck av personerna som jobbade på Spädbarnsfonden.

Vad tycker du om resultatet?
– Jag tycker att filmerna blev fina och tydliga. Trots det svåra ämnet så känner vi att alla medverkande gjorde otroligt bra insatser framför kameran när de delade med sig av sina berättelser. Vi hoppas verkligen att filmerna kommer att fungera bra.

Vilka förhoppningar har du med filmen?
– Min förhoppning med filmen är att den ska bidra till att fler blir medvetna om att Spädbarnsfonden finns. Dels så att fler människor ska stödja Spädbarnsfonden så att de kan fortsätta att driva sin verksamhet på ett bra sätt, men också så att någon som kan tänkas behöva Spädbarnsfondens hjälp kan hitta dem genom filmen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: