fbpx

Wave of Light för saknade barn

 In Startsidan

På tre olika platser i Sverige, Borlänge, Stockholm och i Karlstad arrangerades ljusmanifestationer med anledning av att det var Wave of light den 15 oktober. Vi riktar ett stort och varmt tack till alla er som arrangerade och till alla er som deltog!
Här är ett referat:

Wave of light 2019

Borlänge
Chathrine Eriksson och Monica Bodin anordnade för andra året i rad Wave of light i Borlänge. Borlänge var först ut i Sverige med att ha Wave of flight förra året, tack vare Chatherine och Monica.

Kvällen varvades med musik, diktläsning och tal. ABF stod för fika och Spädbarnsfonden Dalarna; Ida Croxford, Lina Mörk och Mari Ganters deltog med tal, diktläsning och ett informationsbord.

Även Josefin Steger och Anna Frydenberg, präst på Högskolan Dalarna höll tal.

Regnet öste ner men Monica lyckades ordna två partytält i sista sekunden som skydd för regnet. Chathrine hade målat ett vackert sagoträd där man kunde skriva namn och hälsningar till alla saknade barn.

Ett minnesbord fanns också uppställt med bilder på barnen. Det fanns en skål med 700 rosa- och blå fjärilspasta för att symbolisera alla barnen som dör varje år i Sverige.

På bordet fanns även foton på Monicas mamma Martha och Cathrines mormor Dorrith som när de levde har varit stora stöd och inspirationskällor för både Cathrine och Monica.

Uppemot 100 besökare trotsade vädret och deltog vid Wave of Light som blev en stämningsfull kväll för våra saknade små.
Foto: Chathrine Eriksson och Monica Bodin


Stockholm
På Sergels torg i Stockholm tändes 700 ljus för att hedra och minnas alla saknade barn. Uppemot 100 personer trotsade regnet och deltog i Wave o flight som anordnades av Spädbarnsfondens Stockholmsdistrikt.

Malin Asp och Ingela Bent höll tal och Jonas Svensson läste dikten ”Den annorlunda lyckan” av Kristina Grahn.

Det var en fantastiskt fin stämning trots regn och ruggigt väder och vi riktar ett varmt tack till alla som kom och tände ljus och ett stort tack till alla som hjälpte till med arrangemanget.
Foto: Spädbarnsfondens Stockholmsdistrikt mfl

Karlstad
Wave of light i Karlstad initierades av Tove och Nicklas Spånberg, mamma och pappa till Henry som dog i december 2018.

Spädbarnsfonden och dess aktiva medlemmar i Karlstaddistriktet stod för arrangemanget och det blev en väldigt fin kväll, som inleddes med ett manifestationståg från Stora torget till Sandgrundsudden. Uppskattningsvis deltog ca 75 personer i tåget och väl på plats dök ytterligare 50 personer upp.

Tove Spånberg, Maria Karlsson Öhman och Alexandra Everstam Vårbäck höll tal. Musik och sång framfördes av Oskar Nyström, Peter Ellström och Samuel Olsson. Varmaste tack till dem som också skänkte sitt arvode till Spädbarnsfonden.

Patrik Jarnstam läste upp namnen på de saknade barnen och Elisabeth Andersson tände ljusen. Det följdes av en tyst minut och sedan tände de andra deltagarna sina ljus.

Under kvällen fanns fika till försäljning och det gick att köpa pins och gravljus. En fin inramning var alla de nappar vi hängt upp i träd och belyst. 700 för alla förlorade barn i Sverige under 2018 och 21 nappflaskor för de av dem som var värmlänningar.

En film som gjorts av föräldrar i Värmlandsdistriktet visades. Den berättar om de förlorade barnen, Wave of lights betydelse samt råd till anhöriga. Filmen finns på Spädbarnsfondens Facebooksida.
Foto: Maria Karlsson Öhman

Recent Posts
0
Grundkurs i peer to peer
%d bloggare gillar detta: