fbpx

Kurs i första hjälpen till barn inklusive HLR

 In Stockholm

Kära medlemmar,
Vi har möjligheten att erbjuda er en kostnadsfri HLR-kurs till barn i Stockholm helgen 18- 19 maj, 2019. Initiativet kommer från en av våra medlemmar, Vilda Kvist, som tillsammans med och Eva Kenell är förälder till Boux som de fick och miste i augusti 2018. Så här skriver Vilda till er om kursen:

Nu, när vi väntar Boux´ lillasyskon, har vi märkt att vi är rädda för precis allt och inte känner oss bekväma i ”vanliga föräldragrupper”. En känsla som vi förstått att vi delar med flera andra drabbade föräldrar vi mött via Spädbarnsfonden. Det tryggaste och finaste skulle vara kurser med andra drabbade föräldrar. Som vet att det en är mest rädd för kan hända, redan har hänt i ens liv.

Så föddes idé till den här kursen och jag kontaktade Röda Korset.  De har varit väldigt fina att ha att göra med.  Den person jag har haft kontakt med på Röda Korset har själv förlorat en av sina tvillingar för 25 år sedan. Hon är väldigt mån om att kursen skall bli bra för oss medlemmar i Spädbarnsfonden och tillsammans har hon och jag skräddarsytt kursen för oss medlemmar. Hon har handplockat Yvonne som skall hålla i kursen med oss och även lyckats ordna att vi medlemmar får gå kursen gratis.

På plats under kursen kommer även Sofia Säterskog vara, en av Spädbarnsfondens stödpersoner som är van vid att hålla i samtalsgrupper. Med henne har vi en timmes extra tid för samtal vid slutet av båda dagarnas kurstillfälle. Vi hoppas att detta kommer bli ett bra upplägg och att det finns ett intresse för kursen.

Har du frågor eller är du osäker på om du är redo att gå kursen kan du stämma av med Angela på Spädbarnsfondens kansli. Hennes telefonnummer är :0707-773440

Vill fråga mig någonting är mitt nummer: 0706-998851.
Anmälan gör du till: kansliet@spadbarnsfonden.se

Kan du inte just denna helg, eller bor i en annan del av Sverige? Eller är du alldeles nydrabbad? Eller att sorgen är för smärtsam nu? Hör ändå gärna av dig till kansliet och meddela om du vill gå denna kurs vid ett annat tillfälle eller på en annan geografisk plats. Röda Korset ser Spädbarnsfondens medlemmar som en prioriterad grupp och vill därför även i fortsättningen erbjuda oss kostnadsfria HLR-kurser för barn på fler ställen i landet.  Jag hoppas det finns många som är intresserade.

Inför kursen ber jag dig titta på den här länken, så du får en känsla för hur liten den minsta dockan är som vi kommer öva på.

 

Jag hoppas vi ses nästa helg och allt gott till er modiga föräldrar.”

Vilda Kvist

Här följer praktisk information om tider och plats samt kursinnehåll.

Plats: lokalen Äppellunden på Sabbatsbergsvägen 6. Närmaste T-bana: St:Eriksplan.
Datum och tid: 18 & 19 maj, 2019, kl 11-15 (sista timman blir det samtal) Kom gärna i god tid!
Maxantal: 10 deltagare
På plats från Spädbarnsfonden: Sofia Säterskog

Kursinnehåll:
Utbildningen syftar till att ge grundläggande kunskaper i första hjälpen till barn inklusive hjärt-lungräddning.

Kursinnehåll:
Förebygga olycksfall
L-ABC (Livsfarligt läge, Andning, Blödning och Cirkulationssvikt)
Kontroll av livstecken
Medvetslöshet – stabilt sidoläge
Larma
Utföra hjärt-lungräddning
Åtgärder vid luftvägsstopp
Stoppa blödning
Förebygga cirkulationssvikt
Grunder i psykologisk första hjälp
I mån av tid:
Första hjälpen vid sår- och brännskador
Första hjälpen vid förgiftningar

Inga speciella förkunskaper krävs.

I Röda Korsets kurser ingår mycket praktisk övning. Vi rekommenderar därför oömma kläder.

För att vi skall kunna fokusera helt på kursinnehållet är träffen syskonfri.

Gravida är välkomna. Är du eller din partner gravid, tänk då på att övningarna görs på golvet.

Litteratur: Röda Korsets kursbok Första hjälpen

Varmt välkommen med din anmälan!

PS: det kan vara bra att ha ätit bra innan, då det bara blir smörgås fika under kursen. Vill du ta med mat att äta efter kursen går det utmärkt.DS

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: