fbpx

Aktiegåvan

Genom en ge en aktiegåva skänker du aktieutdelningen på dina privata aktier till Spädbarnsfonden. Du kan också skänka din utdelning från fåmansbolag.

Ett exempel på en aktiegåva är den tusenlapp som skulle gett dig 700 kronor efter skatt, blir 1000 kronor för Spädbarnsfonden — som är skattebefriad. Läs gärna mer på Giva Sveriges hemsida>>

Så här ger du en aktiegåva:

  1. Kontakta din bank och berätta att du vill skänka din aktieutdelning till en ideell organisation och fråga vad de behöver för information. I de flesta fall behöver du ha ett VP-konto.
  2. Skriv ut och fyll i gåvoblanketten ”Anmälan om Rättighetshavare”
  3. Ge blanketten till din bank eller fondkommissionär och se till att den registreras senast en vecka före det aktuella bolagets bolagsstämma.

Observera att hos vissa banker kallas VP-konto för Servicekonto, och du kan behöva öppna ett särskilt VP-konto för just detta ändamål. Vissa banker har tagit bort VP-konto och möjligheten att skänka sin aktieutdelning till ideella organisationer. Det är därför viktigt att kontakta just din bank, eller det kontoförande institut där du har ditt VP-konto, och höra med dem vad som gäller.

Här kan du ladda ner blanketten du behöver>>

0
%d bloggare gillar detta: