fbpx

Digital kurs för dig som vill bli stödperson

 In Startsidan, Uncategorized

Spädbarnsfondens kärnverksamhet är stöd till föräldrar som mist spädbarn. Föräldrar som hjälper andra föräldrar. Nu söker vi fler föräldrar som vill ingå i vår nationella stödbank som stödpersoner. En stödperson stöttar en drabbad familj eller förälder på nära håll genom medmänsklighet, i första hand genom samtal. De stödpersoner som ingår i vår stödbank ger stöd främst via telefon och mail.

En stödperson kan även vara en mor- eller farförälder eller annan nära anhörig som kan finnas till hands för att stötta andra anhöriga.

Har du kommit en bit i din egen sorg och känner att du nu vill hjälpa andra?

När är man redo att möta någon i sorg?
Som volontär är det viktigt att du har fått tid att bearbeta din egen sorg så att sorgen fått möjlighet att bli en reflekterad och integrerad del av livet. Det finns ingen magisk tidsgräns då man är mogen att vara stöd till någon annan, detta är naturligtvis väldigt individuellt. Läs mer här>>

Denna kurs är inte samma som vår grundkurs för samtalsledare som finns beskriven på vår hemsida. Den kursen kan vara ett naturligt nästa steg när man känner att man vill göra mer i den lokala stödverksamheten.

För att få vara stödperson i telefon/mail vill vi att du ska ha gått den här kursen. Vi vill också att man är medlem i Spädbarnsfonden.

För att kursen ska genomföras behövs minst 6 deltagare. Kursen genomförs via onlineverktyget Zoom.

Om du är intresserad av att delta, kontakta stödsamordnare Camilla Skoglund via mail camilla.skoglund@spadbarnsfonden.se eller telefon 070 – 65 95 888.

Vi hoppas att du hör av dig!

Recent Posts
0
Emelie Edholm med Edit som dog i magenAntalet dödfödda barn fortfarande hög
%d bloggare gillar detta: