fbpx

Elefanter för Änglabarn på utställning

 In Startsidan, Uncategorized

Carina Gustafsson är en av de fantastiska personer som virkar elefanter i gruppen ”Elefanter för Änglabarn”. Två elefanter, en stor och en mindre, finns i Spädbarnsfondens minnespåsar som delas ut på sjukhus till föräldrar som förlorat sitt barn. En elefant får följa med barnet och en elefant får följa med familjen hem.

Carinas barnbarn Ellie dog vid födseln för fem år sedan, och det var genom dottern Lilly hon blev uppmärksammad på Spädbarnsfonden och där med elefanterna.

-Jag var verkligen inte bra på att virka, men jag tänkte att jag måste testa. Det gick åt skogen först men nu har jag kommit igång, berättar Carina som virkar några elefanter per vecka. Till april var hon uppe i 50–60 stycken!

Från den 1/7 och fyra veckor framåt, finns hennes elefanter med i en utställning i Valla kyrka på Tjörn, där kyrkan är öppen under sommaren med musikstunder, andakt, våffelcafé och olika hantverksutställningar.

-Elefanterna finns till försäljning och alla pengar jag får in går till Spädbarnsfonden. Det känns bra att kunna göra något och jag vill uppmärksamma spädbarnsdöd och att det behövs mer pengar till forskning, avslutar Carina.

Ett jättefint initiativ tycker vi på Spädbarnsfonden och hoppas att alla som är i närheten av Tjörn i juli, besöker Valla kyrka och Carinas elefanter!


Här är några av elefanterna på utställningen

Det finns även information om Spädbarnsfonden

 

Recent Posts
0
Sommarblommor
%d bloggare gillar detta: