fbpx

Spädbarnsfonden söker en driven kommunikatör

 In Startsidan, Uncategorized

Spädbarnsfonden växer och behöver förstärka kansliteamet med ytterligare en medarbetare. Därför söker vi en duktig och driven kommunikatör med inriktning på insamling och påverkansarbete.

700 spädbarn dör i Sverige varje år. Spädbarnsfonden arbetar för att ge stöd till familjer som mist spädbarn och för att sänka dödstalen. Arbetet utförs av ideella runt om i Sverige och medarbetare på vårt kansli.

Vill du vara med oss i kampen för att sänka dödstalen och förbättra omvårdnaden av föräldrar som mist barn? Vi söker dig som kan öka vår insamling och förmedla våra budskap på ett enkelt och tydligt sätt.

Ditt ansvarsområde och arbetsuppgifter

Som Spädbarnsfondens kommunikatör ansvarar du för vår externa och interna kommunikation. Du är webredaktör för hemsidan och utvecklar vår sociala media. Du är en fena på att skriva olika sorters texter, från rapporter och underlag till lokala nyhetsbrev till våra medlemmar. Du har erfarenhet och vana av att ta kontakt med media för att kommunicera budskap och lyfta nyheter. Du sköter vår omvärldsbevakning. Som kommunikatör ansvarar du även för arbetet och stödet till Spädbarnsfondens ambassadörer.

Vårt insamlingsarbete är i ständig utveckling för att möjliggöra vår stödverksamhet och dela ut medel till forskning. Du ansvarar tillsammans med verksamhetsansvarig för att ta fram och genomföra insamlingskampanjer.

Vi vill att du har följande utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har ut­bild­ning inom kommunikation, copy­writ­ing, mark­nads­föring, PR, dig­i­tal kom­mu­nika­tion eller lik­nande. Du har minst några års arbetslivserfarenhet som motsvarar dessa krav.

 • Du kan arbeta i WordPress och Mailchimp
 • Du har kunskaper i Photoshop eller liknande bildbehandlingsprogram
 • Du är en fena på sociala medier och kan skapa annonser
 • Du behärskar det svenska språket utmärkt i tal och skrift
 • Du är en van skribent och trygg i att anpassa tonalitet och språk­lig stil utifrån målgrupp
 • Du är prestigelös, en teamplayer, ansvarsfull och noggrann
 • Du är utåtriktad, gillar att nätverka och kontakta människor.
 • Du har vana av att arbeta självständigt och leda ditt eget arbete
 • Du har erfarenhet från insamlingsarbete i ideella organisationer
 • Meriterande om du har vana att arbeta i CRM-system
 • Meriterande ifall du tidigare har arbetat med ambassadörsskap

 

Vi erbjuder dig

Spädbarnsfonden har ett litet kansli med få medarbetare, det finns stort utrymme och möjlighet att utveckla tjänsten och arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Tjänsten omfattar heltid. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi har kontor i Uppsala och Göteborg. Det finns möjlighet till distansarbete och de flesta möten sker digitalt. Vi ser gärna att du har möjlighet att arbeta från vårt Uppsalakontor några dagar per vecka. Helgarbete och resor kan förekomma vid några tillfällen per år.

Spädbarnsfonden är en medlemsorganisation och har en ideell styrelse med sju ledamöter.

Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse, men gärna start i september.
Sista ansökningsdag: 17 augusti.

Ansökan och frågor

Skicka din ansökan med personligt brev, CV och löneanspråk senast den 17 augusti till kansliet@spadbarnsfonden.se. Urvalsprocessen kommer att inledas den 21 augusti.

Vid frågor, kontakta Angela Jones, verksamhetsansvarig: kansliet@spadbarnsfonden.se

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: