fbpx

Filmvisning Efter Inez 31 oktober i Karlstad

 In Värmland

Datum: 31 oktober kl 19:00
Plats: Barnens Katedral Karlstad, karta>>
Inträde: Gratis!

OM EFTER INEZ
Denize och Filip har allt förberett: babysäng, barnvagn, små kläder, till och med bilbarnstolen är monterad. Barnet de väntar kan komma när som helst. Men på en sista rutinkontroll stelnar barnmorskan till. Det finns inte längre något hjärtljud.

I Efter Inez får vi följa ett ungt par som förlorar sitt första barn, i nära anslutning till födseln. Filmen utforskar hur individer kan sörja på olika sätt och synliggör genusaspekter i hur sörjande bemöts samt visar på tabun i vårt samhälle. Liksom i Karin Ekbergs uppmärksammade debutfilm Att skiljas får vi följa de medverkande på en omvälvande känslomässig resa som går från djupaste sorg i filmens början, till hopp, värme och oväntad glädje mot filmens slut.

Efter Inez har beskrivits som en hoppfull film om sorg och kärlek och vann Tempo Documentary Award 2017 på Tempo Dokumentärfestival.

MÖT DOKUMENTÄRFILMAREN KARIN EKBERG
Dokumentärfilmaren Karin Ekberg kommer till Karlstad för Värmlandspremiären av Efter Inez. Efter visningen pratar Karin om sin film som behandlar sorgen efter ett förlorat barn.

Maria Karlsson Öhman och Johan Öhman förlorade sin son Bosse i oktober 2011. Strax efter Bosses död kom de i kontakt med Spädbarnsfonden och är sedan 2014 själva engagerade i föreningens värmlandsdisrikt. Maria och Johan kommer delta i publiksamtalet och svara på frågor ur ett föräldraperspektiv.

ARRANGÖRER
Visningen är ett samarrangemang mellan Region Värmland, Spädbarnsfonden Värmland, Svenska Kyrkan Karlstad Pastorat, WIFT Värmland, Sensus Värmland och Konstenheten på Landstinget i Värmland.

Gratis inträde.

Spädbarnsfondens säljer fika efter filmvisningen!

Varmt välkomna!

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: