fbpx

Doc Lounge GBG: Dokumentärfilmen Efter Inez 26 sep Förhandsvisning

 In Västra Götaland

Denize och Filip har allt förberett: babysäng, barnvagn, små kläder, till och med bilbarnstolen är monterad. Barnet de väntar kan komma när som helst. Men på en sista rutinkontroll stelnar barnmorskan till. Det finns inte längre något hjärtljud.

Välkomna till oss denna tisdag när vi visar den prisbelönta skildringen av sorg, kärlek och längtan till föräldraskap; Efter Inez! Fint sällskap får vi avSpädbarnsfondens Linda Lidén och Märta Lycken som efter visningen berättar om föreningens arbete. Samtalet leds av journalisten Rasmus Persson som du tidigare kunnat höra i bland annat Christer i P3 och Vardag i P3.

? Efter Inez
Karin Ekberg / Sverige
Språk: Svenska
Undertext: Engelska

Efter Inez är en ny film av regissören bakom Att skiljas, öppningsfilm på Tempo Dokumentärfestival och nominerad till Kristallen och Prix Europa. Återigen bjuds vi in att följa en familj under en känslig tid i deras liv.

“Jag klev rakt in i ett rum fullt av sårbarhet och kärlek. Det är ett av mina starkaste ögonblick som dokumentärfilmare någonsin”
– Karin Ekberg, regissör Efter Inez

Efter Inez är en film om att överleva sorg. Den utforskar hur individer sörjer olika, genusaspekter på sorg och tabun i vårt samhälle. För att till sist lämna oss med ett oväntat leende och en varm känsla inombords.

“En film som är svår att se, svår att göra, men som bryter en tystnad och ger en större förståelse för livets sårbarhet. En film om sorg, men mest av allt kärlek”
– Tempo Dokumentärfestival

GÄST: Spädbarnsfonden
Spädbarnsfonden är en ideell förening som arbetar för en bättre vård och livssituation för de som mister ett litet barn före födelsen eller under barnets första levnadsår. Linda Lidén och Märta Lycken har båda engagerat sig i Spädbarnsfonden sedan flera år tillbaka och bland annat hållit i samtalsgrupper, arrangemang och planerat minnesstunder. Vi hör ett samtal med dem direkt efter filmen där du också har möjlighet att ställa frågor.

MEDVERKANDE: Rasmus Persson
Journalisten Rasmus Persson leder samtalet med Linda och Märta från Spädbarnsfonden. Rasmus är ett känt namn från Sveriges Radio P3 där han arbetade som researcher och programledare för bland annat Christer i P3, Alfabetet, Satsommar och Vardag i P3. Nu i sommar kunde du se honom som reporter i SVT:s Svenska folkfester.

? Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, ABF och Folkteatern. ?

– – – – – – – – – – – – – – –
TID: Dörrarna in till foajén öppnar kl. 18.30, du är såklart välkommen att mingla i Folks bar och restaurang innan dess / Filmen börjar ca kl. 19.30
PLATS: Folkteaterns foajé, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud
TRAILER: https://vimeo.com/183176262
HEMSIDA: http://efterinez.se/

KÖP BILJETTER>>

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: