fbpx

Gör dina minnen till en kortfilm

 In Västra Götaland

Spädbarnsfonden kommer tillsammans med dokumentärfilmaren Karin Ekberg erbjuda en workshop under hösten 2020 eller våren 2021.
Med start i april eller maj och det blir under två helger (lör-sön). Vi har inget exakt startdatum ännu, men vi tar gärna emot intresseanmälningar, se nedan.

Välkommen till en workshop i filmskapande där minnen, bilder och din personliga berättelse fogas ihop till en kort film. Som regissör för din egen film är det du som väljer var din berättelse börjar och slutar, vilka detaljer som är viktiga att beskriva och var du vill stanna upp. Erfarna handledare hjälper dig längs vägen och tekniken vi arbetar med är enkel.

Bakgrund
När ett litet barn dör vänds livet upp och ner, och maktlösheten är enorm. Många som förlorat barn önskar att de hade fler bilder att minnas utifrån, och att de kunde hitta ett sätt att delge andra både det fina och det smärtsamma. En del föräldrar saknar av olika skäl helt bilder och det kan göra det extra svårt att dela minnena och sorgen med andra. I denna workshop ges utrymme för varje deltagare att själv formulera sin berättelse, välja bilder och ord med omsorg, stanna upp, reflektera, och kanske även att skapa de bilder och uttryck du saknar. Metoden är tekniskt sett enkel, men slutresultatet brukar bli rörande, personliga, tänkvärda och vackra kortfilmer.

Praktiskt
Vi möts i grupp under två vårhelger i april-maj i Spädbarnsfondens lokal i centrala Göteborg. Handledare är erfarna filmpedagoger och dokumentärfilmaren Karin Ekberg som gjort filmen Efter Inez. Stödpersoner från Spädbarnsfonden är också närvarande. Workshopen är öppen för alla oavsett tidigare erfarenhet, men berätta gärna om du jobbat med film eller text tidigare eller om du deltagit i Spädbarnsfondens kurs i skapande skrivande.

Du behöver en smartphone och tillgång till dina egna bilder och filmer, gärna även texter och saker som du förknippar med de upplevelser och den tid du vill berätta om.
Om du saknar bilder hjälps vi åt att hitta andra lösningar, eller skapa bilder utifrån de minnen och känslor du vill beskriva. Datum och tider publiceras inom kort. Gör gärna en intresseanmälan redan nu.

Intresseanmälan till: kansliet@spadbarnsfonden.se

Ange nedan info i intresseanmälan tack:
Namn:
Ålder:
Bostadsort:
Motivation för att delta:
Har du bilder att använda eller saknar du bilder:
Har du deltagit i någon av Spädbarnsfondens tidigare aktiviteter:
Har du en smartphone, om ja ange märke:

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: