fbpx

Familjehelgen i Varberg

Välkommen till en unik och varm gemenskap. Under familjehelgen fyller vi dagarna med roliga aktiviteter samtidigt som sorgen och saknaden har en given plats. Vuxna och barn som saknar en familjemedlem får känna samhörighet med andra som också varit med om att mista ett barn eller syskon.

Lekar, samtal och samverkan

Upplägget utgår från Spädbarnsfondens metod, samtalsgrupper och medmänskligt stöd, från förälder till förälder, medmänniska till medmänniska. Vi gör saker tillsammans, dukar upp till ett par gemensamma middagar och samarbetar kring aktiviteter som lekar och bad, marschaller på klipphällarna och en minnesstund. Det finns också tid för vila och eftertanke. 

Kom med din familj, syskonen till barnet eller barnen du saknar, deras mor- och farföräldrar och anhöriga. Om du inte har ett syskon till det barn du saknar är du välkommen ändå. Både barn och vuxna räknas som deltagare.

Anmälan

Anmälan är öppen 29 maj – 27 juni, 2023.

Du behöver vara medlem i Spädbarnsfonden senast den 10 augusti när familjehelgen inleds. Medlemskap i Spädbarnsfonden kostar 200 kr per hushåll och år. Föräldrar som mist barn under det senast året betalar ingen avgift första året.

Bli medlem i Spädbarnsfonden >>

allt du behöver veta

Scrolla ner och klicka på de grå rubrikerna för att läsa mer.

Det du ska räkna på är resor + boende + mat. Spädbarnsfonden tar inte ut någon deltagaravgift. 

Den totala kostnaden skiljer sig åt beroende på vilket boende du väljer (läs mer under boende) och vilka mat- och resekostnader din familj har.  Middag på torsdag och lördag liksom fika alla dagar bjuder föreningen på. Övriga måltider tar var och en hand om själv. Det finns mataffär och bageri på området.

 

Stödfonden

Vi vill att så många som möjligt ska kunna delta och erbjuder stöd från stödfonden för kostnader i relation till familjehelgen, så som boende, resor, medlemsavgift, matkasse. Du anger i anmälningsformuläret om du vill ha mer information om stödfonden.

Om du har frågor skriv till oss: stod@spadbarnsfonden.se

Föreningen vill att så många deltagare som möjligt kan delta i familjehelgen och att ekonomi inte ska vara ett hinder för det. Föreningen subvetionerar boendet för att hålla ner kostnaderna så mycket det går.

Föreningen erbjuder stöd från stödfonden för kostnader i relation till familjehelgen, så som boende, resor, medlemsavgift, matkasse. Du anger i anmälningsformuläret om du vill ha mer information om stödfonden. Om du har frågor skriv till oss: stod@spadbarnsfonden.se

Vi återvänder ännu en gång till Destination Apelviken, en vacker campingplats vid havet, där vi varit många gånger förut. Vi har förbokat ett antal lägenheter för självhushållning.

Comfortlägenheter har 6 bäddplatser, varav 2 är i bäddsoffa.
Pris: 5 100 kr
Compactlägenheter har 3 bäddplatser i enkelsängar och 1 på en nedfällbar säng (max 50 kg).
Pris: 3 800 kr

Priserna är rabatterade. Apelviken ger Spädbarnsfonden rabatt och föreningen subventioner priset ytterligare. Destination Apelvikens avbokningsvillkor gäller för lägenheterna. Läs mer om lägenheterna >>

Du bokar boende i anmälningsformuläret. 

Tält, husbil eller husvagn

Det går också bra att bo i tält, husbil eller husvagn på campingen. Då bokar du själv plats på campingen och anmäler dig därefter till familjehelgen.
Boka tält, husbil eller husvagn >>

Tält och husvagnsplats betalas vid avresa från Apelviken. Lägenheter faktureras efter lägret.

Avbokningsregler

Du kan avboka utan kostnad till och med sista anmälningsdag som är 20 juni. Därefter gäller Apelvikens avbokningsvillkor.

Med avbokningsskydd:

Med avbokningsskydd kan du avboka fram till ankomstdagen mot att du kan uppvisa läkarintyg på att du eller nära anhörig drabbats av sjukdom- eller olycksfall, en oförutsedd händelse eller arbetslöshet.

Utan avbokningsskydd:

​Vid avbokning minst 40 dagar före ankomst betalar du 10% av bokningens totala pris.
Vid avbokning 39-8 dagar före ankomst betalar du 25% av bokningens totala pris.
Vid avbokning 7–2 dagar före ankomst betalar du 75% av bokningens totala pris.
Vid avbokning 1-0 dagar före ankomst betalar du 100% av bokningens totala pris.
Spädbarnsfonden kan inte täcka kostnaden för avbokade boenden.

Läs mer om Apelvikens bokningsvillkor >>

Personuppgifter

Alla avgifter och anmälningar hanteras genom föreningens medlemssystem Arc Member och när du väljer att anmäla en deltagare till vårt läger godkänner du också att vi hanterar nödvändiga personuppgifter.

Stödfonden

Spädbarnsfonden vill att så många deltagare som möjligt kan delta i familjehelgen och att ekonomi inte ska vara ett hinder för det. Föreningen subvetionerar boendet för att hålla ner kostnaderna så mycket det går.

Föreningen erbjuder stöd från stödfonden för kostnader i samband med familjehelgen, så som boende, resor, medlemsavgift, matkasse. Du anger i anmälningsformuläret om du vill ha mer information om stödfonden.

Om du har frågor skriv till oss: stod@spadbarnsfonden.se

Spädbarnsfonden bjuder på middag på torsdag och lördag kväll, liksom fika alla dagar. Övriga måltider tar var och en hand om själv.

Det finns mataffär och bageri på campingområdet. Läs mer >>

Du bestämmer själv hur du tar dig till och från Destination Apelviken.  Reser du med tåg så kan du ta buss 11 från Varberg station mot Varberg Kurorten Apelviken, och sedan gå 350 m till campingen. Gå till Google maps.

Notera! Kom ihåg att boka tågresor i tid. I sommar pågår banarbeten runt Varberg och även i andra delar av Sverige som kan påverka förbindelserna. 

Aktiviteter sker utomhus och i ett stort partytält oavsett väder. Programmet kan komma att ändras.

Torsdag 10 augusti 

15.00 och framåt. Incheckning

18.00–20.00 Uppstart av lägret med välkomstträff och gemensam middag

20.00–20.30 Marschalltändning

21.30–21.45 Stilla stund för nattugglor.

 

Fredag 11 augusti

09.00–09.15 Stilla stund för morgonlärkor.

09.30–12.00 Samtalsgrupper

12.00–14.00 Lunchpaus

14.00–16.00 Gemensam aktivitet för vuxna och barn

16.00–18.00 Samtalsgrupper/Föreläsning

18.00–20.00 Middag

21.00–22.00 Samtalsgrupper

22.00–22.10 Stilla stund för nattugglor.

 

Lördag 12 augusti

09.00–09.15 Stilla stund för morgonlärkor.

09.30–12.00 Samtalsgrupper

12.00–13.30 Lunchpaus

13.30–15.00 Samtalsgrupper

15.00–16.30 Gemensam aktivitet

17.00–17.30 Minnesstund

18.30–20.30 Gemensam middag och avslutning

20.30 –22.00 Samtalsgrupper

22.00–22.10 Stilla stund för nattugglor.

 

Söndag 13 aug

11.00 Utcheckning

Inför familjehelgen bjuder vi in dem som anmäler sig till en digital informationsträff. Då kan du passa på att ställa frågor och få möta några av Spädbarnsfondens medarbetare som kommer att vara på plats på lägret.

Ett informationsbrev dimper också ned in inkorgen!

För att värna gruppgemenskapen och en trygg miljö vill vi att ni som deltagare:

  • bor på campingen
  • är med från början till slut
  • deltar i de gemensamma aktiviteterna efter förmåga
  • kommer ihåg att lägret är helt alkoholfritt. 
0