fbpx

Bli aktiv i Spädbarnsfonden

Vi är en förening som möjliggörs av våra medlemmars engagemang. Vår verksamhet är beroende av   vi är aktiva och gör verksamhet, och stöttar andra familjer som mist ett litet barn. Ett engagemang kan se ut på olika sätt. 

Som aktiv i Spädbarnsfonden kan du engagera dig på lokal nivå och på nationell nivå. Du kan vara samtalsledare på vår familjehelg, stödperson, föreläsa för vården, leda aktiviteter i distrikten, planera minnesstund, fixa fika, packa minnespåsar eller ordna Wave of light, vår årliga ljusmanifestation. Du kan också sitta med i styrelsen eller ha andra projektuppdrag, till exempel inom kommunikation eller påverkansfrågor. 

Vi erbjuder olika utbildningar och tillfällen till inspiration och kompetenshöjning till våra aktiva. Både digitalt och fysiskt. Vår grundkurs är numera digital och ges en till två gånger per år. På den berättar vi om föreningens värdegrund och hur man är ett bra stöd till någon i sorg. Vi har också fördjupningskurser för stödpersoner och att föreläsa för vården.

* Alla aktiva i Spädbarnsfonden som kommer i kontakt med barn måste uppvisa utdrag ur belastningsregistret varje år. 

Hör av dig till info@spadbarnsfonden.se om du är intresserad av att veta mer om hur du kan bli aktiv, det finns alltid utrymme för fler aktiva.

På den här sidan kommer vi att lägga ut när det finns uppdrag att söka. 

Kommunikation
Ansvara för samordning av bild och text till Månadens barn på sociala medier.
Varje månad lägger vi ut inlägget ”månadens barn” på sociala medier. Det kan vara en film med text eller en bild med en uppmaning att skriva sitt barns namn. Många gör detta och inlägget är för många otroligt viktigt. Vi söker dig som är duktig på att hitta rätt bild och text för vår målgrupp, kanske är det du som bidrar med foto och text någon månad, men du hittar även andras bidrag att publicera. Det är även ett efterarbete med att sätta hjärtan på alla barns namn samt hålla extra koll på om någon skriver en kommentar eller fråga.  

Arrangera Wave of light
”Wave of light” är en global ljusmanifestation som hålls varje år den 15 oktober på den internationella minnesdagen för barn som dött under graviditeten eller i spädbarnsdöd. Ljusmanifestationen ”Wave of light”  kan göras enskilt eller tillsammans med andra, hemma eller offentligt. Spädbarnsfonden uppmuntrar både små och stora ljusmanifestationer och det finns stöd att få för den som vill göra ett större event.
Läs mer här

Funktionär på familjehelgen!
Vill du vara med och fylla familjehelgen med innehåll? Vi söker funktionärer till familjehelgen. Som funktionär kan du välja vad du vill göra, det går att kombinera olika ansvarsområden. Vi strävar efter att ingen funktionär ska göra för mycket. Som samtalsledare leder man max tre samtalsgrupper, om du väljer kombinera rollen som samtalsledare med ett annat ansvarsområde så leder du max två samtalsgrupper. Som funktionär kan du vara med och planera programmet inför familjehelgen om du vill.

Du är som funktionär varmt välkommen att ta med familjen, som då deltar i familjehelgen som deltagare. Du kan även delta utan familj. Som funktionär anmäler du dig och din familj i samma anmälningsformulär som deltagare HÄR.

Vi söker både er som varit med tidigare på familjehelger som funktionärer och deltagare och er som är helt nya. För att alla ska vara trygga inför familjehelgen så kommer vi ha en digital träff för alla funktionärer där vi lär känna varandra och pratar om hur det är att vara aktiv i Spädbarnsfonden och på familjehelgen.

Som funktionär är du också inbjuden till Spädbarnsfondens inspirationsdygn 29/8-30/8 på Vilsta Sporthotell. På inspirationsdygnet erbjuds kompentenshöjning och gemenskap med andra aktiva i Spädbarnsfonden. Inspirationsdygnet är kostnadsfritt för dig som är funktionär. Anmälan till inspirationsdygnet öppnar i slutet på april.

Om du vill vara med som funktionär eller har frågor och funderingar om att vara funktionär hör av dig till stödsamordnare Ann Larsson stod@spadbarnsfonden.se innan den 30/4

Vi behöver:
Samtalsledare för olika samtalsgrupper: (Berätta gärna om du är intresserad av någon specifik grupp) Vi vill ha två samtalsledare per grupp och att samtalsledare leder max 3 grupper under helgen.

Vad hände?

Sörja olika

Vägen framåt

Omgivningens reaktioner

För den som burit barnet

För den som inte burit barnet

Anhöriggrupp

Vänta barn igen

För dig som förlorat en flerling

HBTQ-föräldrar

Fria samtal

Ansvarig för att planera och leda barnaktiviteter

Samtalsledare för samtal för barn

Ansvarig för att planera och leda minnesstund

Ansvarig för marschalltändning

Vi vill bli fler i stödbanken
Vi fyller på vår stödbank med stödpersoner för att kunna ge fler föräldrar och anhöriga möjligheten att få dela sin berättelse med en annan förälder eller anhörig.

Som stödperson som ingår i Spädbarnsfondens stödbank så kan du ge en annan förälder eller anhörig stöd. Kontakt kan ske via samtal, mail och sms. Stödkontakten har en tydlig början och slut, det är del av att hjälpa en förälder eller anhörig som uttryckt att de vill samtala med en annan förälder eller anhörig.

För att bli stödperson ska du vara redo att möta andra i sorg. Vi välkomnar både föräldrar och anhöriga som stödpersoner. Vi söker extra mycket efter pappor och anhöriga som vill ge andra stöd. Här kan du läsa mer om vad du bör tänka på innan du blir stödperson. Som stödperson erbjuds du kurser och handledning.

Stödsamordnare Ann koordinerar stödbanken och finns tillgänglig som stöd för de som ingår i stödbanken. Våra stödpersoner finns över hela landet.

Ta kontakt med stödsamordnare Ann på stod@spadbarnsfonden.se om du vill bli stödperson eller veta mer om rollen.

Bli aktiv i våra distrikt:
Just nu söker vi söker nya aktiva till Spädbarnsfondens Stockholmsdistrikt. Som aktiv är du del av att skapa Spädbarnsfondens verksamhet i Stockholm för föräldrar, syskon och anhöriga som saknar ett litet barn. Som aktiv i vår verksamhet är du del av distriktets aktiva-grupp och leder tillsammans med andra aktiva olika träffar. Som aktiv förväntas du lägga upp till 4 timmar per månad på ditt engagemang i Spädbarnsfonden, genom att delta i möten för aktiva och leda träffar. Du erbjuds olika utbildningar och andra kompetenshöjande insatser. De aktiva planerar tillsammans distriktets verksamhet och ansvarar för kontakt med andra distrikt i Spädbarnsfonden och den nationella organisationen.

Vi söker aktiva som är intresserade av att leda samtalsgrupper, öppna samtalsträffar, minnesstunder, träffar för anhöriga, vara kontaktperson för nya medlemmar, sköta sociala medier och mail, samordna gruppen med aktiva. Om du är intresserad av att veta mer om att vara aktiv eller vill anmäla ditt intresse för att vara aktiv i Spädbarnsfondens Stockholmsdistrikt hör av dig till stockholm@spadbarnsfonden.se

Vi inleder höstens verksamhet med att ha en träff för aktiva-gruppen innan sommaren så om du vill bli aktiv hör av dig senast 21/5.

Vi söker alltid fler aktiva till våra distrikt. Du kan läsa mer om hur det är att vara aktiv i Spädbarnsfonden här ”Lövet” utbildning för dig som vill bli aktiv – Spädbarnsfonden (spadbarnsfonden.se)

Om du har frågor eller är intresserad av att bli aktiv i Spädbarnsfonden runt om i landet ta gärna kontakt med info@spadbarnsfonden.se

0
%d bloggare gillar detta: