fbpx

Utbildning för dig som ska stödja andra

Bild med fjäril som sitter på en kvinnas axel

De senaste åren har föreningen erbjudit en grundkurs för de som vill bli engagerade speciellt med fokus på vår stödverksamhet. I takt med att de digitala mötesplatserna har utvecklats och att även utbildningar kan hållas digitalt ser vi just nu över formen för grundkursen.

På grundkursen pratar vi bland annat om vad sorg är, vad är frusen sorg/förlängd sorgereaktion, vi pratar om gruppdynamik, olika sorters gruppdeltagare, vi pratar om olika sätt att sörja, vi har diskussioner och samtal kring situationer som kan uppkomma då man till exempel har en samtalsgrupp med mera.

Vi vill ge er verktyg att kunna stötta en nydrabbad förälder på bästa sätt.

Just nu ser vi över formen för grundkursen. Under våren kommer vi att erbjuda olika former av utbildning digitalt och eventuellt någon fysisk träff.  Kontakta gärna kansliet@spadbarnsfonden.se för mer information eller om du har frågor och funderingar.

Du som redan möter föräldrar som aktiv i Spädbarnsfonden
För dig som är stödperson eller leder träffar erbjuder vi två tillfällen för handledning i grupp tillsammans med sjukhusprästen och författaren Lars Björklund. Vi återkommer med datum inom kort.

Feedback från deltagare:

”Lagom balans mellan ”föreläsningar” och samtal med de andra deltagarna.”

”En fin värme och gemenskap.”

”Tack för en superbra och givande helg!”

 

 

0
%d bloggare gillar detta: